Steve Jobs podria donar a conèixer el nou Mac OS X 10.7 el vinent dia 20

Compartir

AppleApple ha enviat invitacions a la premsa per a un esdeveniment titulat “Back to Mac”, i en les quals es pot veure l’efígie d’un lleó. Donada l’afició de la companyia de la poma per batejar a totes les versions de la seva plataforma de programari per a ordinadors amb el nom d’un felí, podríem estar davant de la presentació en societat d’una nova versió del Mac OS X.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La premsa especialitzada s’està fent ressò aquests dies d’una invitació que ha arribat als principals mitjans del sector de la mà de la companyia de Cupertino per assistir a un esdeveniment que s’ha batejat amb el nom de “Back to Mac” (tornant a Mac). Aquest sembla referir clarament (i així ho hem interpretat tots) a quelcom relacionat amb els ordinadors de la poma per a diferenciar-lo dels darrers actes i presentacions, que s’han centrat en la informàtica mòbil i els serveis (iPhone, iPad, iTunes…).

Les últimes versions del sistema operatiu d’Apple han estat llançades en intervals de dos anys, i la darrera ho va ser en el 2009 (pel que ara tocaria en el 2011), però també és cert que la presentació en societat de cara a un futur llançament ha estat realitzada a un any vista, i és per aquí per on sembla que van els trets.

El lleó com a emblema també és una pista no gaire críptica: els noms en clau de les diferents versions de Mac OS X publicades fins a la data han estat sempre de felins. Així, hem tingut tigres (10.4 Tiger), panteres (10.3 Panther), lleopards (10.5 Leopard) i fins i tot exemplars més exòtics com el 10.6 Snow Leopard (lleopard de la neu).

Així, doncs, amb tota probabilitat, ens trobem davant de la presentació d’una nova versió de Mac OS X, la 10.7 Lion, que estarà disponible a les botigues a l’octubre del 2011, però de la que se’n començarà a fer difusió des d’ara mateix per tal d’animar a desenvolupadors i potencials clients.

Tampoc es descarta que l’acte inclogui alguna sorpresa més, com la renovació de la línia de portàtils MacBook amb la introducció dels processadors Core i3 per a la gamma bàsica (deixant així definitivament de banda els Core 2 Duo), i que podria també estendre’s al MacBook Air. O, fins i tot, la presentació d’un servei de música en streaming, malgrat que comptant amb que la darrera remodelació de l’iTunes encara està fresca a la nostra memòria, això últim és força descartable.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina