Steve Wozniak dóna la seva benedicció a l’iPad com a ordinador per a les masses

Compartir

El tablet d’Apple és, per al cofundador de la companyia de la poma, la culminació de l’obra que va encetar juntament amb Steve Jobs a mitjans anys 70 per tal d’acostar la informàtica a l’usuari final.

Redacció – En una conferència realitzada durant l’esdeveniment Storage World a Santa Clara (Califòrnia, Estats Units), el llegendari cofundador d’Apple va parlar del darrer èxit de la companyia de la poma mossegada en termes molt favorables i que deixen a entreveure que el tablet en general (i, més concretament, l’iPad) provocaran una segona revolució de la informàtica, fent-la realment accessible a tots els públics.

‘Woz’ (com se’l coneix popularment) ho va exemplificar afirmant que l’iPad no era per als presents en l’esdeveniment, veterans professionals del sector, si no per als usuaris finals, amb menys coneixements tècnics. En aquest sentit, l’iPad seria la culminació del somni de Jobs -segons continua afirmant Woz- que des del principi volia fer ordinadors per a tothom però al qual els recursos tècnics de l’època li ho van impedir en un principi.

L’emblemàtic personatge també es va referir a les expectatives que els tablets basats en Android superin més endavant a l’iPad en nombre de vendes, afirmant que espera que això mai passi.

Els tablets lleugers amb sistemes operatius semblants als dels smartphones conjunten la lleugeresa del maquinari amb l’extrema facilitat d’ús del programari que no requereix de l’aprenentatge de conceptes que si són necessaris per treballar amb un sistema d’escriptori. El fet que la interfície també sigui multitàctil ajuda en gran mesura a aquesta senzillesa.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina