Steven Sinofsky: possible candidat a succeir Steve Ballmer?

Compartir

L’ex-executiu de Microsoft es troba relativament lliure després de no fitxar per cap competidora de la companyia de Redmond, quelcom que impedeix explícitament l’acord de confidencialitat que va signar en abandonar l’empresa.

Steven Sinofsky. Imatge gentilesa de Dell a Flickr sota llicència Creative Commons

Steven Sinofsky. Imatge gentilesa de Dell a Flickr sota llicència Creative Commons

Des del mateix moment en què Microsoft va donar a conèixer el pla de retirada de Steve Ballmer, van començar les travesses per tractar d’endevinar (d’una manera més o menys raonada) el seu futur successor. Un dels noms que sonen és el de Steven Sinofsky, que va estar a la companyia de Redmond des del 1989 fins al novembre del 2012.

Al llarg de la seva carrera a Microsoft, Sinofsky ha treballat en el paquet ofimàtic Office, en les eines de desenvolupament pròpies de l’empresa (com Microsoft Visual C++) i, especialment, en la divisió de Windows, a més de reclutar personal per a l’empresa i escriure en diversos blogs sobre les interioritats i la feina a la companyia nord-americana.

Aquesta varietat de rols dins de Microsoft haurien dotat a Sinofsky d’un bon coneixement sobre l’ambient dins de la companyia, les possibilitats d’aquesta i els seus treballadors, i les seves aspiracions, quelcom que el dota d’un bon bagatge de cara a ocupar la cadira de màxim responsable de Ballmer.

En contra seu pesa, precisament, que la seva sortida de Microsoft sembla haver estat motivada (extraoficialment) pel seu enfrontament amb Steve Ballmer… o potser això podria ser un avantatge per trencar amb el passat?

Actualment, Steven Sinofsky només exerceix com a professor de la Harvard Business School i assessor d’Andreessen Horowitz Venture Capital per a startups del Silicon Valley. No ha fitxat per cap altra gran companyia tecnològica degut a la clàusula K-10 del contracte de confidencialitat que va signar en sortir de Microsoft.

Aquesta clàusula prohibeix a Sinofsky fitxar fins al proper novembre per empreses com Apple, Google, Amazon, Yahoo! o Facebook, i també divulgar determinada informació o criticar públicament Microsoft.

Així doncs, el nom de Steven Sinofsky té els seus punts forts i febles en les travesses que el situen com a possible successor de Steve Ballmer.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: