Streaming de vídeo: 90% del tràfic d’Internet dins de poc

Compartir

Robert Kyncl, Vicepresident d’aliances de contingut a YouTube, ha ofert un panorama molt afavoridor per al vídeo online en els propers anys en la seva keynote del CES.

Gary Shapiro, president de la CEA, va introduïr a Robert Kyncl

Gary Shapiro, president de la CEA, va introduïr a Robert Kyncl

Cada mes, YouTube (el servei de vídeo online propietat de Google) serveix al voltant de 3.000 milions d’hores de vídeo. Si repartíssim aquestes hores entre tots els éssers humans, cadascun dels habitants del planeta veuria mitja hora de vídeo mensual.

El vídeo online ens arriba a tots a través d’una multiplicitat de dispositius; fins fa pocs anys, només parlàvem d’ordinador, però ara parlem no només d’aquests, si no també de smartphones, tablets i smart TVs. Els dispositius mòbils i els televisors intel·ligents són els segments en els quals Kyncl veu més oportunitats i un major creixement.

Per donar a entendre el potencial que ofereixen els dispositius mòbils (smartphones i tablets), Kyncl va aportar una dada anecdòtica però prou significativa: cada dia, a tot el món, es produeixen més activacions de dispositius Android que naixements.

Per tant, és necessari una estratègia multipantalla que permeti, per exemple, començar a veure una pel·lícula en el televisor de casa nostra i acabar-la en el nostre tablet mentre viatgem. Kyncl no ha entrat en detalls, si no que ha deixat les seves afirmacions molt en l’aire, malgrat que implícitament es pot inferir de les seves paraules la necessitat de tal tecnologia que, casualment (o de manera no tan casual) Apple ja posseeix.

Kyncl, desenfadat, en un moment divertit de l'acte

Kyncl, desenfadat, en un moment divertit de l'acte

Tots som una estrella mediàtica en potència

YouTube no existiria sense que l’usuari sigui el qui aporti el contingut. Kyncl ha afirmat en la seva keynote que qualsevol de nosaltres pot convertir-se en una estrella mediàtica comunicant sobre allò que ens agrada, si hi posem prou esforços, i va citar concretament el cas de Michelle Phan, una jove que va començar a gravar vídeos sobre maquillatge amb l’esperança que el programa Style es fixés en ella. Avui, cadascun dels vídeos que Phan penja a YouTube, té el doble d’audiència que cada episodi del programa al què ella somiava ser convidada.

Això es pot donar gràcies a què tant Internet com YouTube són sistemes oberts, ha continuat Kyncl, i en les seves declaracions podem llegir entre línies una velada al·lusió a la llei SOPA, de la qual Google no n’és partidària.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Etiquetes: