Streaming: tres intents

Compartir

Els usuaris donen un màxim de tres oportunitats a un vídeo en línia per a què faci ‘buffering’. Passades aquestes, simplement se’n van a un altre lloc.

En el marc de la Streaming Media West Conference celebrada recentment a Los Angeles (Califòrnia, Estats Units), Mark Taylor, vicepresident de mitjans i serveis IP per a la companyia Level 3, ha enunciat una màxima que pot ser molt útil als responsables dels serveis de vídeo a la carta i TV online: amb tres intents de ‘buffering’ l’usuari ja en té prou.

Això vol dir que l’internauta dóna fins a tres oportunitats com a màxim (i el fet d’explicitar que és com màxim, és important) al servidor per tal que aquest li faci arribar el contingut d’una manera contínua, sense salts ni interrupcions, ja que si no és així, se n’anirà a un altre lloc.

La reproducció ha de ser contínua independentment del dispositiu des del qual s’estigui veient el vídeo, és a dir, l’usuari no és més pacient si es connecta, per exemple, des d’un smartphone.

Això porta a molts llocs a optimitzar diferents versions del mateix vídeo per a diferents tipus de dispositiu, el què acaba essent un maldecap, ja que al final han d’existir desenes de visualitzacions optimitzades a causa de la diversitat de formats i mides de pantalla, així com de plataformes de programari i de clients de visualització.

D’aquesta informació se’n fa ressò Home Media Magazine.

Les televisions online i la creixent importància del vídeo en els diferents portals i mitjans de comunicació, fa d’aquesta una informació important. Aquest factor hauria de condicionar l’elecció d’un proveïdor de vídeo adequat per a totes aquelles iniciatives que pretenguin donar al vídeo un paper important en el seu futur.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Etiquetes: