Sun Microsystems adquireix MySQL AB

Compartir

Sun reforça enormement la seva estratègia empresarial amb l’entrada en el terreny de les bases de dades.


Redacció iMàtica/Agències – Aquest dimecres dia 16 ambdues companyies anunciaven enmig d’una sorpresa generalitzada, l’acord mitjançant el qual i per un muntant total de l’operació de 1.000 milions de dòlars, Sun Microsystems adquireix a MySQL AB, creadora de la base de dades lliure homònima.

Amb aquesta operació, Sun entra en un nou terreny de joc en el qual fins ara no havia estat present, el de les bases de dades corporatives, en el qual s’enfrontarà a Oracle i Microsoft especialment en productes de gamma mitjana. Alguns clients destacables de MySQL són Google, Nokia, Facebook o China Mobile.

El més probable és que la nova adquisició sigui integrada amb els productes ja existents de la companyia californiana, com el sistema operatiu Solaris, per proporcionar als clients una completa solució de gestió de bases de dades i de passada reforçar a Solaris en la seva competència amb Linux pel favor d’ISP’s i empreses. Els programadors que emprin productes de Sun com l’entorn NetBeans o el llenguatge Java també es veuran beneficiats a mitjà/llarg termini amb una major integració de MySQL en aquestes eines. Partners de Sun com Dell o IBM, que ofereixen el sistema operatiu de la primera en la seva gamma de servidors, es veuran també amb una oferta corporativa reforçada.

Un cop es completi l’operació, MySQL s’integrarà en les organitzacions de programari, vendes i serveis de Sun, i Marten Mickos, fins ara CEO de MySQL, passarà a formar part de l’equip directiu de Sun. Mentre, un equip conjunt format per representants d’ambdues companyies desenvoluparà els plans d’integració basats en les sinergies tècniques, de producte, així com culturals i les millors pràctiques de negoci i desenvolupament de les dues companyies. MySQL té la seva seu central a Cupertino, Califòrnia (la mateixa població en la qual hi podem trobar la central mundial d’Apple) i Uppsala, Suècia, i compta amb 400 treballadors en 25 països.

Gol marcat en el camp del programari lliure

MySQL és la base de dades amb més implantació entre els programadors que empren programari lliure, i juntament amb el llenguatge PHP, el servidor web Apache i el sistema operatiu Linux, conformen un equip (conegut com a LAMP per ajuntar les inicials de tots aquests productes) que usen la major part dels ISP’s i ofereixen per a hosting als seus clients.

"L’acord d’avui reafirma la posició de Sun en l’economia Web global. En línia amb el nostre pla de creixement, l’adquisició de MySQL ve a incrementar les nostres inversions en les tecnologies demanades per aquells clients que estan experimentant un gran creixement, des dels grans titans d’Internet a les tradicionals corporacions mundials", ha indicat Jonathan Schwartz, CEO i president de Sun Microsystems. "Els professionals de MySQL i la seva cultura empresarial, juntament amb la seva proximitat a la web, encaixen perfectament amb l’estratègia d’obertura i innovació de Sun. I el que és més important, aquest anunci impulsa la nostra inversió en les comunitats, la clau de la innovació a Internet i per a les empreses que confien en la tecnologia com a arma competitiva".

"La combinació de MySQL i Sun representa una gran oportunitat per als usuaris i per a totes aquelles companyies que volen innovar, créixer i poder escollir", ha afirmat Marten Mickos, CEO de MySQL. "La cultura i el model de negoci de Sun es complementa a la perfecció amb MySQL ja que totes dues compartim ideals: programari lliure, innovació en línia i participació amb la comunitat i els partners. Estem encantats de treballar amb Sun i amb els milions de membres de l’ecosistema Open Source de MySQL per continuar oferint la millor base de dades que impulsi la moderna economia Web".

Tot i que pot existir un cert perill de rebuig a MySQL a partir d’ara per ser un producte que formarà part d’una gran corporació comercial com és Sun, aquest perill és mínim, i de fet cal pensar que fins ara MySQL AB també era una empresa comercial malgrat que aquest fet no fos posat de relleu gaire sovint. Sun ha estat criticada sovint per certs sectors del programari lliure per una política que han considerat interessada i tendenciosa, malgrat que el gruix de la comunitat ha acollit amb agrat i sense restriccions les iniciatives que ha llançat com OpenSolaris o l’alliberament del codi font de Java.

Més informació:

Nota de premsa conjunta
http://www.mysql.com/news-and-events/sun-to-acquire-mysql.html

Guillem Alsina