Sun Microsystems en posici

Compartir

Durant els darrers mesos la cotització de les accions del gegant informàtic han caigut en picat, situació que contrasta amb l’excel·lent moment tècnic pel que passen les seves iniciatives i eines informàtiques.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El model de negoci de maquinari de Sun podria ser una de les claus que expliqués la davallada que vénen experimentant les seves accions des de principis d’aquest any. Si bé la companyia anuncia bones vendes en diversos dels seus equipaments, altres fonts especulen que els seus xips podrien deixar de ser venuts o bé que ho haurien estat ja.

Financerament, i encara que aparentment fort, les coses no li acaben d’anar del tot bé a la multinacional nord-americana. Malgrat que si prenem el global dels darrers cinc anys, les seves accions han duplicat el seu valor, des de principis d’enguany no han parat de caure. Això podria provocar que la multinacional nord-americana fos objecte d’una reestructuració o, directament, d’una adquisició.

Sun Microsystems és la posseïdora d’interessants tecnologies com el sistema operatiu Solaris (i patrona d’OpenSolaris, el seu alter ego lliure), Java (tota una icona en el món de la programació i també recentment alliberat), així com d’una gamma de servidors de tota mena molt completa i potent. Podríem dir que Sun és una de les poques empreses que amb la seva gamma de productes és capaç de satisfer totes les necessitats dels seus usuaris. El perfil que tenen aquests darrers és, bàsicament, el corporatiu, essent mitjanes i grans empreses així com administracions públiques els seus principals clients.

Malgrat tot, una operació de compravenda de tota la companyia només podria ser assumida per un gegant de la informàtica de la talla de Microsoft o Hewlett-Packard. Una altra opció seria la fusió amb una altra companyia de dimensions semblants i interessos complementaris, ja que si fos amb una de les seves directes competidores en algun dels camps en els quals participa, l’operació podria ser avortada per algun comitè anti-monopoli.

Davant tots aquests rumors i especulacions, Sun ni confirma ni desmenteix, simplement no fa declaracions i es limita a reafirmar la seva confiança en el seu actual model de negoci.

Guillem Alsina