Sun Microsystems llança StarOffice 9

Compartir

La suite de productivitat inclou suport per al sistema operatiu Mac OS X i incorpora millores a totes les seves característiques.


Nota de premsa – Sun Microsystems ha anunciat la disponibilitat de StarOffice 9, que incorpora noves versions del processador de textos, de l’aplicació per a presentacions, del full de càlcul, de la base de dades i del programari per a tractament d’imatges. Aquesta important actualització de la suite de productivitat de Sun afegeix a més suport per al sistema operatiu Mac OS X.

StarOffice 9 inclou el client de correu electrònic Thunderbird de Mozilla i l’extensió Lightning, convertint-se en una solució simple i completa per a companyies de qualsevol mida, des de PIMEs fins a grans corporacions. La suite afegeix moltes extensions que fan més fàcil executar tasques habituals com l’edició d’arxius PDF, creació d’informes i publicació de blocs i wikis. Addicionalment, Sun Services ofereix a les empreses eines per atendre als clients que estan migrant de Microsoft Office a StarOffice 9.

"Amb cada nova versió, StarOffice es converteix en una eina de productivitat més potent i efectiva. És especialment notable com StarOffice 9 gestiona gran varietat de formats d’arxiu diferents" va indicar Jonathan Eunice, Fundador i Conseller Principal de TI d’Illuminata. "A més del seu format de document obert amb l’estàndard ISO, ofereix un gran suport a Microsoft Office – tant si són heretats com si són nous arxius OOXML – i amplia el seu suport a arxius en PDF, que ara poden ser importats i editats".

"En els més de 25 anys que porto treballant en la indústria tecnològica, mai m’havia sentit tan orgullós com avui – amb el llançament de StarOffice 9.0", va declarar Jim Parkinson, Vicepresident de Desenvolupament, Eines i Serveis de Sun Microsystems. "Els equips d’enginyeria de StarOffice i la comunitat OpenOffice.org han treballat conjuntament per crear un producte de gran qualitat. Amb les noves funcionalitats de la versió 9.0, el món empresarial podrà gaudir d’una suite de productivitat de classe empresarial oberta i estàndard que és compatible amb Microsoft Office però que costa molt menys. Per la seva capacitat per llegir arxius Open XML de MS Office, oferir suport per als arxius de MS Access 2007 i suport millorat a la macro VBA, StarOffice 9 és una excel·lent opció per a aquelles companyies que volen reduir les seves despeses de TI".

StarOffice 9 és completament Open Source, amb els mateixos arxius binaris que OpenOffice.org 3.0. En aquesta versió, StarOffice és més dinàmica, amb un nou menú d’inici, noves icones i millores en la usabilitat. Noves característiques com edició a la pàgina múltiple en el processador de textos; una eina optimitzada per a la resolució de problemes; 1024 columnes en el full de càlcul; o una administració efectiva dels gràfics de mida pòster en l’editor d’imatges, milloren la productivitat i faciliten l’ús del StarOffice 9.

Més informació sobre les característiques, extensions i llenguatges disponibles a http://sun.com/staroffice.

Guillem Alsina