Sun Microsystems presenta la seva plataforma cloud computing

Compartir

SolarisAmb ella, Sun busca impulsar la creació de múltiples núvols públics i privats, oberts i interoperables, creats amb tecnologies obertes de Sun com Java, MySQL, OpenSolaris i Open Storage. La companyia nord-americana també anuncia els seus plans per llançar el primer núvol públic per a desenvolupadors, estudiants i startups, enmig dels rumors que la situen en l’òrbita d’IBM.

Redacció/Agències – Durant l’esdeveniment per a desenvolupadors CommunityOne, Sun Microsystems ha presentat la plataforma Sun Open Cloud, la primera infraestructura de cloud computing oberta de la companyia, basada en les seves tecnologies de programari Java, MySQL, OpenSolaris i Open Storage. Sun també ha destacat que un dels elements fonamentals d’aquesta estratègia serà oferir núvols públics, fet que suposa una gran oportunitat per al mercat emergent del cloud computing, i ha avançat així mateix els seus plans per a llançar Sun Cloud, el seu primer servei de núvol públic dirigit a desenvolupadors, estudiants i startups. Ambdós anuncis són elements clau en l’estratègia de Sun de portar les tecnologies obertes i la interoperabilitat al mercat del cloud computing. Per registrar-se en el programa Sun Cloud Early Access visitar sun.com/cloud.

Com a part del compromís de la companyia amb la creació de comunitats, Sun també ha anunciat el llançament d’una sèrie d’interfícies de programació d’aplicacions (APIs) obertes, ha revelat un ampli suport per part de la comunitat de partners a la seva plataforma cloud i ha demostrat les innovadores capacitats de Sun Cloud. Sun està obrint les seves APIs cloud per a què puguin revisar-se i comentar-se, de manera que els desenvolupadors puguin crear núvols públics o privats per a què siguin compatibles amb Sun Cloud. Les especificacions de les APIs de Sun Cloud han estat publicades sota llicència Creative Commons, que permet a qualsevol persona l’ús de les mateixes de qualsevol manera. Els desenvolupadors podran desplegar aplicacions en Sun Cloud de forma immediata, aprofitant VMIs (virtual machine images) preempaquetades del programari open source de Sun, eliminant la necessitat de descarregar, instal·lar o configurar programari d’infraestructura. Per a participar en la discussió i el desenvolupament de les APIs de Sun Cloud, visitar sun.com/cloud.

La visió de Sun del cloud computing és un món amb múltiples núvols – públics i privats- oberts i interoperables. Amb la plataforma Sun Open Cloud, Sun realitza un canvi paradigmàtic des dels models cloud propietaris que limiten les opcions per als clients cap a un món de clouds oberts i interoperables. La plataforma Sun Cloud aprofita les millors tecnologies open-source, combinant Java, MySQL, OpenSolaris i Open Storage per oferir una major eficiència tant des del punt de vista econòmic com d’escalabilitat, així com la capacitat de desenvolupar programari de forma més ràpida i senzilla. Basat en els dissenys innovadors d’una companyia amb una gran trajectòria en informàtica de xarxa i infraestructura d’Internet, la plataforma Sun Open Cloud és ideal per als desenvolupadors que valoren les tecnologies obertes, així com la flexibilitat i facilitat d’ús que aquestes aporten.

Sun Cloud- el centre de dades en el núvol

A la base de Sun Cloud estaran els dos primers serveis – Sun Cloud Storage Service i Sun Cloud Compute Service – que estaran disponibles aquest proper estiu. Els clients podran beneficiar-se de l’open source i cloud computing a través de Sun Cloud per accelerar el subministrament de noves aplicacions, reduint els riscs totals i obtenint més escalabilitat informàtica i capacitat d’emmagatzemament per satisfer la demanda. Sun està aprofitant el seu ampli portfoli de productes, els seus serveis professionals de primera classe, així com la seva àmplia experiència a l’hora de construir comunitats obertes i ecosistemes de partners per oferir Sun Cloud. Sun també posarà a disposició d’aquells clients que vulguin construir els seus propis núvols les seves tecnologies i dissenys d’arquitectura desenvolupats per a Sun Cloud, assegurant la interoperabilitat entre ambdós núvols.

La companyia nord-americana també està aprofitant diverses tecnologies per a què Sun Cloud sigui molt fàcil d’utilitzar – des del desplegament d’aplicacions al subministrament de recursos. Sun Cloud Compute Service està basat en les capacitats Virtual Data Center (VDC) adquirides mitjançant la compra de la companyia Q-Layer per part de Sun el passat mes de gener del 2009, que ofereixen tot el que una persona o un equip de desenvolupadors necessita per a construir i posar en funcionament un centre de dades en el núvol. El VDC proporciona una interfície unificada i integrada per a executar una aplicació que corri sobre qualsevol sistema operatiu dins d’un cloud, incloent OpenSolaris, Linux o Windows. Inclou un mètode d’arrossegar i deixar anar, a més d’APIs i una interfície command line per a subministrar recursos de computació, emmagatzemament i connectivitat a través de qualsevol navegador Web. El Sun Cloud Storage Service suporta protocols WebDAV per a un accés fàcil als fitxers i APIs d’emmagatzemament d’objectes compatibles amb els APIs S3 d’Amazon.

Ecosistema de partners Cloud

Per llançar aquesta nova iniciativa, Sun ha volgut rodejar-se d’una sèrie de partners (socis tecnològics) com Cloud Foundry, RightScale i Zmanda, tres dels molts proveïdors d’aplicacions cloud, de solucions de gestió i serveis cloud amb els què s’ha arribat a acords. Eucalyptus, una infraestructura open source per a implementar cloud computing, també recolza l’enfocament de Sun per a impulsar aplicacions i plataformes cloud open source basades en estàndards, permetent als usuaris integrar-se amb altres plataformes i serveis. Visitar sun.com/cloud per a més informació sobre com convertir-se en partner Sun Cloud.

Guillem Alsina