Sun Microsystems refor

Compartir

Integra noves eines de codi obert per a desenvolupadors i amplia els seus serveis en la comunitat d’emmagatzematge OpenSolaris.


Agències – Sun Microsystems anuncia l’arribada al mercat de l’emmagatzematge de nous serveis professionals i de noves i potents eines de desenvolupament en codi obert sobre sistema operatiu OpenSolaris. El creixement i el dinamisme de la comunitat OpenSolaris, que agrupa a més de 3.000 membres i suma més de 30 projectes, demostra la tendència de la indústria de l’emmagatzematge cap a l’ús del codi obert en detriment de les solucions propietàries. Per a més informació sobre la tendència open storage visiteu: http://www.opensolaris.org/os/community/storage/

Actualment, gran part de la indústria de l’emmagatzematge segueix treballant amb formats tancats i propietaris, pel què molts clients es troben lligats a un determinat proveïdor de programari i maquinari. Davant d’aquest fet, els desenvolupadors mostren cada vegada una major preferència per tenir llibertat per utilitzar les comunitats obertes per al suport del sistema operatiu i poder, així, executar les seves aplicacions i desenvolupaments en múltiples plataformes, el que els permet readaptar i reutilitzar el maquinari amb només afegir un nou programari; quelcom impossible amb les solucions propietàries. Ens trobem, doncs, amb què la indústria de l’emmagatzematge es troba en ple procés de transició.

"La indústria de l’emmagatzematge està vivint una autèntica revolució, semblant a la que fa una dècada va experimentar el mercat dels servidors", ha indicat John Fowler, vicepresident de sistemes de Sun Microsystems, Inc. "Solaris OS, ZFS i la feina de la comunitat d’emmagatzematge OpenSolaris aporten a les empreses solidesa, valor i escalabilitat. Així mateix impulsen l’expansió d’arquitectures obertes i estalvien despeses sense haver de renunciar a la qualitat o a la fiabilitat".

Sun ha assentat les bases del canvi per a aquesta indústria mitjançant la creació de la comunitat d’emmagatzematge OpenSolaris. Existeixen productes tan coneguts com el sistema Sun Fire™ X4500 –el primer servidor d’emmagatzematge de dades híbrid- i el sistema d’arxius ZFS, dins del sistema operatiu Solaris, que permeten als clients reduir les despeses fins a un 90 per cent mitjançant l’ús de programari de codi obert basat en els sistemes estàndards de la indústria.

Crear servidors d’emmagatzematge en menys de 10 minuts

Sun ha presentat noves eines, fórmules i guies pràctiques per a desenvolupadors que ofereixen alternatives sobre una àmplia varietat de matèries de desenvolupament. Aquestes noves eines vénen acompanyades de guies i vídeos senzills que proporcionen als desenvolupadors els instruments necessaris per crear, en menys de deu minuts, sistemes d’emmagatzematge sòlids.

– Crear un servidor d’emmagatzematge OpenSolaris en deu minuts o menys. Aquesta eina té com a objectiu familiaritzar als desenvolupadors amb les comandes Solaris per a poder realitzar tasques de gestió de dades, és a dir, ZFS, NFS, CIFS, COMSTAR. Per a més informació: http://developers.sun.com/openstorage/articles/opensolaris_storage_server.html

– Passes simples per a la creació d’un dispositiu d’emmagatzematge NAS. Aquesta eina descriu les passes necessàries per a la creació d’un dispositiu NAS amb OpenSolaris de manera ràpida i senzilla. http://blogs.sun.com/icedawn/

Així mateix, s’han ampliat les capacitats de servei de Sun per agilitzar el desenvolupament d’aplicacions d’emmagatzematge obert i ajudar als clients a migrar les seves infraestructures, de manera segura, a un entorn obert. Tant si es tracta d’una arquitectura d’emmagatzematge obert dissenyada des d’un sistema propietari, com si es requereix una migració de dades, els serveis de Sun aporten coneixements tècnics al creixent entorn d’emmagatzematge obert i seguiran ampliant les seves capacitats per satisfer els necessitats de la comunitat. Per veure aquests serveis:

http://www.sun.com/service/openstorage

Guillem Alsina