Sun posiciona a Solaris aliant-se amb HP

Compartir

SolarisLa companyia nord-americana busca nínxol de mercat per a què el seu Unix no sigui devorat per GNU/Linux i pugui fer front a l’empenta de Windows en el terreny dels servidors.


Redacció/Nota de premsa – Hewlett-Packard i Sun Microsystems anuncien un acord plurianual que permet a HP* distribuir i proporcionar suport tècnic de programari per al sistema operatiu Solaris 10 de Sun en els servidors HP ProLiant i les plataformes HP BladeSystem.

Sota els termes del nou acord, Sun es converteix en un partner estratègic en la distribució d’HP ProLiant OS i Solaris es posiciona com un dels entorns operatius clau en la plataforma HP ProLiant**. Aquest nou acord suposa que ambdues companyies uniran esforços per potenciar la demanda de Solaris i OpenSolaris en els servidors HP ProLiant i HP BladeSystem en nous mercats.

Oferint un únic punt de compra, contacte i responsabilitat per a Solaris en els HP ProLiant, Hewlett-Packard i Sun milloren la satisfacció dels seus clients. Amb la finalitat de reduir despeses operacionals, les dues companyies col·laboraran en la integració de Solaris 10 i HP Insight en els servidors HP ProLiant, per millorar la manejabilitat i la gestió de la solució.

"Estem donant resposta a aquelles empreses que s’han dirigit a nosaltres per interessar-se per un possible suport a entorns operatius en els servidors HP ProLiant amb la finalitat de satisfer les seves necessitats d’aplicacions", afirma Mark Potter, vice president i mànager general de BladeSystem i programari Insight Software per a HP. "La combinació de Solaris i HP ProLiant ofereix un rendiment superior, escalabilitat i capacitats de virtualització en la plataforma x86. Amb el suport dels serveis líders del mercat, com són HP Technology Services, aquest acord ofereix als clients de les dues empreses tota la confiança per a què creixi el seu negoci al mateix temps que es controlen les despeses".

"La inclusió de Solaris en HP ProLiant amplia en una gran mesura la presència al mercat de Solaris en els servidors x86, en incloure’l ara en la base instal·lada més gran de qualsevol distribució UNIX i Linux", afirma per la seva banda John Fowler, vice president executiu de sistemes per a Sun Microsystems. "El creixement de la demanda i del mateix ecosistema al voltant de Solaris ajuda a impulsar la seva adopció, juntament amb tecnologies trencadores com ZFS i DTrace, a més d’aconseguir una economia operacional immillorable i un suport de màrqueting de primer nivell per a milers d’ISVs i aplicacions".

Amb HP ProLiant liderant el mercat de servidors x86 amb un 36 per cent de quota de mercat*** i la potent presència al mercat de Solaris i les seves més de 4.300 aplicacions només per a l’entorn x86, la unió Solaris i HP ProLiant contribueix a augmentar en una gran mesura el nombre d’instal·lacions a les empreses.

Les empreses que compten amb HP ProLiant i prefereixen disposar de Solaris x86 ara tenen accés a una completa solució d’infraestructura per al centre de dades en un únic dispositiu, fent el procés de compra més senzill i econòmic. A més, les empreses es beneficien de la confiança que HP, el proveïdor tecnològic número u del món, ofereix el millor servei de suport a través d’HP Technology Services, i que Sun ofereix actualitzacions de programari a través dels seus automatitzats Connected Services.

Com a conseqüència d’aquest acord, HP incrementarà la seva participació en la comunitat OpenSolaris, així com en la col·laboració amb altres empreses en el desenvolupament i interoperabilitat.

* HP està revenent llicències Solaris, que inclouen dret a Solaris 10×64 i accés a Sun Connection services – accés en línia a pegats i actualitzacions-.

** L’acord és únicament per a la plataforma de servidors HP ProLiant. No s’aplica al porfoli HP Integrity, en el que el sistema operatiu estratègic UNIX, HP-UX, es manté com l’entorn operatiu preferit per satisfer les necessitats de computació d’altes prestacions de les empreses.

*** Font: IDC

Guillem Alsina