Sun presenta la versi

Compartir

Ofereix eines i tecnologies dinàmiques i visualment atractives per a l’entorn d’execució d’aplicacions RIA de la companyia.


Redacció iMàtica/Agències – Sun Microsystems ha anunciat la disponibilitat de la versió preliminar de JavaFX. Aquest avançament proporciona als encriptadors web, dissenyadors i desenvolupadors de Java una versió preliminar de l’execució i de les eines necessàries per a crear aplicacions dinàmiques d’Internet (RIA) sobre la plataforma Java. Els desenvolupadors es poden descarregar JavaFX Preview Release, investigar mostres de codi i tutorials, començar a escriure aplicacions JavaFX i compartir el seu feedback sobre aquesta versió amb Sun.

JavaFX consisteix en una plataforma enriquida que permet crear i oferir la nova generació de continguts RIA per a ordinadors de sobretaula, mòbils, TV i altres dispositius de consum. JavaFX permet als desenvolupadors construir RIAs d’alt impacte de manera fàcil i ràpida, que combinen gràfics de dues i tres dimensions, àudio i vídeo d’alta fidelitat i animacions, aprofitant la solidesa i funcionalitat de la plataforma existent de Java.

Amb aquest anunci, Sun acompleix amb el compromís que va fer en l’esdeveniment JavaOne celebrat el passat mes de maig, d’oferir un avançament de JavaFX a la comunitat RIA", afirma Ken Wallich, vicepresident de JavaFX per a Sun. "La plataforma Java és prou universal com per a permetre als desenvolupadors construir i desplegar RIAs en més de 800 milions de PCs, així com en milers de milions de telèfons mòbils i dispositius. JavaFX es construeix sobre aquesta base per a permetre presentacions més robustes respecte a les actuals”.

La versió preliminar de JavaFX està dissenyada per ajudar als usuaris a que es familiaritzin amb JavaFX, tot i això encara no està disponible per a aplicacions comercials. Aquesta versió consta dels següents components:

– JavaFX Preview SDK: Conté el compilador JavaFX i eines d’execució, gràfics en 2D i biblioteques de mitjans per a crear aplicacions interactives per a l’escriptori i el navegador, així com tutorials, documentació API i un codi de mostra.

– NetBeans(TM) 6.1 IDE JavaFX amb plug-in integrat: Ofereix un sofisticat entorn de desenvolupament per a construir, previsualitzar i depurar aplicacions JavaFX.

– Project Nile: Una eina fàcil d’usar per a exportar actius creatius d’Adobe Photoshop i Adobe Illustrator a les aplicacions JavaFX.

– Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 10 Beta: Ofereix temps d’execució d’alt rendiment amb un nou navegador plug-in que proporciona la capacitat per arrossegar un applet del navegador Web i transformar-lo de forma dinàmica en una aplicació que podrà ser executada a l’escriptori.

Segons afirma la mateixa Sun, la primera versió definitiva per a màquines de sobretaula de JavaFX podria veure la llum a la tardor d’aquest mateix any, mentre que la versió per a telèfons mòbils ho faria a la primavera de l’any vinent.

Guillem Alsina