Surface esperonarà el mercat dels tablets Windows?

Compartir

Hi ha la possibilitat que, després de la presentació del tablet de Microsoft, els altres fabricants revisin els seus plans per estar-hi a l’alçada? Si això és així, com afectarà a la indústria en conjunt?

No hi ha cap mena de dubte que l’entrada en escena dels tablets de Microsoft (no com a productor de sistemes operatius, si no com a fabricant de maquinari) ha obligat els grans fabricants a revisar les seves estratègies de mercat i els seus calendaris de llançaments de productes.

El format presentat per Microsoft no és nou, però té detalls de qualitat i usabilitat -com el port USB que poques màquines d’aquest format inclouen, així com el teclat tàctil amb trackpad- que el diferencien de la competència. La marca també ven, i si bé productes anteriors de la companyia capitanejada per Steve Ballmer (com Zune) no han tingut èxit, el nom de Microsoft és valorat positivament per un gran nombre d’usuaris.

Si bé la plataforma Windows tindrà un percentatge del mercat que serà més o menys significatiu, dins d’aquest, gairebé la totalitat dels potencials consumidors es preguntarà sobre la idoneïtat de fer-se amb el tablet de Microsoft o amb un dels altres fabricants, tenint en compte la imatge que suggereix que si el fabricant del maquinari és el mateix que el del programari, el funcionament serà millor.

El que ha buscat Microsoft intencionada o casualment, és homologar la seva imatge a la d’Apple com a constructor de maquinari i creador de programari.

És per aquesta dicotomia sobre si “Microsoft o la resta” per part dels usuaris, que els altres fabricants s’hauran de posar les piles i superar el valor de l’oferta de Microsoft per al consumidor, fet que esperonarà el mercat dels tablets basats en Windows tant en quantitat com en qualitat.

Però, d’altra banda, la intenció real de la companyia de Redmond podria ser la diametralment oposada: presentar just abans de l’estiu la seva futura i atractiva aposta en el món dels tablets per portar el consumidor al dubte de si esperar el seu producte (i, per tant, no comprar ara) o bé adquirir avui el que hi ha al mercat arriscant-se a què es pugui quedar desfasat molt ràpidament.

Això, al seu torn, donaria temps als altres fabricants de maquinari basat en Windows 8 a presentar i col·locar al mercat les seves màquines.

Si aquest fos el cas, els nois de Steve Ballmer haurien de tenir en consideració que la seva força per a frenar i “congelar” el ritme del mercat és, en allò que va més enllà del terreny dels PC’s, més aviat escassa o nul·la.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: