Symbian Belle FP2: el darrer de la nissaga

Compartir

La que està destinada a ser la darrera revisió de la històrica plataforma Symbian, ha estat llançada per als dispositius Nokia 808 PureView, Nokia 701, Nokia N8 i E7.

A Symbian, com a sistema operatiu i plataforma per a smartphones, poca cosa li quedava més que entonar el cant del cigne i passar a la història, deixant pas a hereus més joves però que s’han guanyat -paradoxalment- l’estimació del públic més jove, com són Android, iOS i Windows Phone. Aquest últim, precisament el triat per Nokia (propietària de Symbian) per substituir a la veterana plataforma.

I Symbian entona el seu particular cant del cigne amb una darrera revisió de Belle, la seva última versió principal.

Mitjançant un comunicat als desenvolupadors, Nokia diu el següent:

Benvolgut desenvolupador,

Gràcies per les vostres idees per a millores, però tot i això Symbian està en mode de manteniment i no s’implementaran noves característiques sense un motiu extremadament bo (cas de negocis). Hem escrit i guardat les vostres idees per a desenvolupament futur si és que hi ha una oportunitat de llançar noves característiques.

Cordialment,
Nokia Developer support

Amb el mode “manteniment” Nokia dóna com liquidat el seu, fins fa poc, reeixit sistema operatiu. Amb Symbian Belle FP2, la companyia d’Espoo llança la seva darrera gran actualització, que porta com a millores nous widgets, millores en el calendari i en la gestió de xarxes socials, així com en el reproductor de música i en una sèrie d’altres elements que faran d’aquest un sistema operatiu una mica més estable i optimitzat.

A falta que Accenture (empresa que porta el desenvolupament de Symbian) defineixi la data exacta del tancament, continuarem tenint actualitzacions.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: