Symbian confia en el seu futur tot i la força d’Android

Compartir

SymbianEl recent Mobile World Congress de Barcelona ha estat l’escenari en el qual s’han presentat multitud de terminals, molts d’ells basats en Android malgrat que entre aquesta plètora ens hi trobem també amb alguns nous terminals que confien en altres solucions, com el veterà i recentment obert Symbian OS. Fou també l’ocasió que vaig aprofitar per parlar amb un representant de la Fundació Symbian sobre el present i el futur d’aquesta plataforma.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Symbian sembla el gran oblidat dels mitjans de comunicació, bé siguin generalistes o especialitzats. I, malgrat tot, continua sent la majoritària en els telèfons mòbils gràcies a l’impuls de diversos fabricants entre els quals destaca poderosament Nokia, a més que entre bastidors s’està gestant una veritable revolució per a aquest sistema operatiu.

La nova interficie de Symbian 3Symbian 3 serà la propera encarnació d’aquesta plataforma, i promet materialitzar el rentat de cara més important que s’hi ha realitzat fins a la data. Es preveu que finalitzi el seu desenvolupament en les properes setmanes, i inaugurarà un procés d’integració de la plataforma QT en el sistema que proporcionarà més funcionalitats i espectacularitat a nivell gràfic amb una interfície més rica. Si la versió 3 permetrà executar ja aplicacions QT, la integració d’aquesta plataforma arribarà a la seva màxima glòria (literalment) amb la següent iteració, la versió 4.

Per als desenvolupadors, això significarà que entre les versions existents i la 3 hi haurà una certa compatibilitat cap enrere, que serà menor amb la versió 4, ja que aquesta serà molt diferent.

Entre els canvis que s’introduiran en la propera versió de Symbian, hi tenim:

  • nova arquitectura gràfica i de xarxa

  • l’experiència d’usuari serà molt més agradable i aconseguida

  • suport per a vídeo HD

  • possibilitat d’usar widgets

  • ús d’interfícies multitàctils

I sobre la competència, què en pensen a Symbian? Pel que fa a Android, declaren no tenir por tot i l’empenta que ha demostrat aquesta jove plataforma en els darrers mesos (tal vegada jutgen que el Nexus One resultarà un llast per als plans d’expansió que tenia Google?), i sobre MeeGo afirmen que cada plataforma té el seu espai.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)