Symbian facilita la publicació en unes quantes botigues d’aplicacions online simultàniament

Compartir

SymbianGràcies a Symbian Horizon, els programadors poden enviar les seves creacions directament a diversos repositoris d’aplicacions en línia com OVI Store (Nokia) o Samsung Applications Store, així com gaudir de serveis extres per a la internacionalització dels seus programes entre d’altres facilitats.

Redacció – Si quelcom sap fer Apple és crear escola, fer que siguin els altres els que segueixin l’estela que deixa darrere de les seves creacions. Primer en el maquinari des dels seus ordinadors fins arribar a l’iPod i a l’iPhone (que va revolucionar el món de la interacció entre usuari i màquina creant el concepte d’interfície multitàctil) i ja més tard en els seus serveis (com iTunes). La botiga en línia App Store per a iPhone/iPod Touch no és una excepció, i va inaugurar ja fa un temps una nova era per a l’usuari de telefonia mòbil en la qual es substitueix la multiplicitat de fonts per a instal·lar aplicacions en el telèfon i el “buscar-se la vida” a Internet per aconseguir el programa desitjat, per la idea d’un repositori centralitzat des del qual es poden descarregar aplicacions gratuïtes i adquirir altres de pagament.

D’ençà d’aquell primer llançament per part de la companyia de Cupertino, operadores i fabricants han creat les seves pròpies solucions per tal d’oferir un servei de valor afegit als usuaris. Per exemple, Nokia ha integrat en el seu paquet de serveis OVI una botiga (OVI Store) en la que s’hi ofereixen aplicacions per als seus telèfons amb sistema operatiu Symbian. Però és que al mateix temps, AT&T ha creat la seva pròpia solució, Media Mall, i la coreana Samsung ha fet el mateix (Applications Store).

Aquesta multiplicitat de solucions presenta un problema per als programadors: moltes aplicacions són compatibles entre plataformes de diferents fabricants de terminals per utilitzar tots ells el mateix sistema operatiu (Symbian), però a l’hora de publicar el programari en les respectives botigues online, s’ha de dur a terme el procés individualment i de forma diferenciada per a cadascuna d’elles. És a dir, la feina es multiplicarà tantes vegades com a plataformes en què el desenvolupador vulgui estar present.

Per tal de llimar aquest problema, la Fundació Symbian ha llançat una iniciativa que facilita als desenvolupadors la publicació simultània en diverses botigues i repositoris en línia. El programa es composa de certificacions per a les aplicacions, serveis per a la traducció de programari i suport en màrqueting, i rep el nom de Symbian Horizon.

De moment, aquesta iniciativa es troba en fase preview, estant prevista la seva disponibilitat per al públic en general a l’octubre d’aquest mateix any, i es dirigeix essencialment a desenvolupadors independents i petites companyies, que troben un dels seus handicaps més importants en la feina que els costa publicar en les diferents solucions dependents de proveïdor, operadora o fabricant. A més, amb aquesta solució es respecta la independència d’aquests agents, que poden continuar treballant la seva pròpia solució de botiga online, sense perdre gens d’independència, al mateix temps que poden augmentar la base d’aplicacions disponibles per als seus usuaris.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)