Synkratos: el projecte de xarxa social per compartir informació

Compartir

Encara en fase de recollida de capital a través d’un crowdfunding a la plataforma Verkami, Synkratos promet facilitar l’intercanvi d’informació entre internautes, primant la qualitat i veracitat dels mitjans.

Així lluirà Synkratos un cop finalitzat el projecte

Així lluirà Synkratos un cop finalitzat el projecte

La informació és poder i els que estan al poder ho han tingut sempre molt clar; per això la majoria dels grans mitjans de comunicació estan en mans de polítics i de grans empreses i als ciutadans ens és tan difícil trobar fonts d’informació fiables” així comença la definició de Synkratos, un projecte de xarxa social per compartir informació que actualment es troba recollint fons a través d’una campanya de crowdfunding a Verkami.

Synkratos es defineix com a transparent, lliure, gratuït, i auto-regulat. Són els mateixos usuaris els qui pengen i publiquen les notícies, i també els mateixos usuaris els qui decideixen quines notícies són fiables i interessants, en un sistema que recorda molt al popular Menéame.

La campanya de crowdfunding està destinada a pagar diverses despeses com l’assessoria legal, la traducció dels serveis i la interfície, els servidors, i la constitució de la mateixa empresa que ha de donar suport a aquesta nova xarxa social entre altres despeses habituals en aquests projectes. La quantitat sol·licitada és de 4.000 euros en total, dels quals ja se n’han aconseguit més del 40%.

El termini per tenir-ho tot en funcionament en cas que el projecte aconsegueixi el finançament sol·licitat és per a principis de l’any vinent, moment en el qual també es donaran les recompenses als mecenes del crowdfunding.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: