Tablets de Sony: mateix gos amb una altra corretja?

Compartir

TabletsLa companyia japonesa espera convertir-se en l’alternativa a Apple a base de disseny i del segell PlayStation. ¿Serà prou per a diferenciar la seva oferta i fer-la més atractiva al consumidor?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Llançar el competidor perfecte per a l’iPad sembla haver-se convertit en un Sant Grial a la mateixa alçada que dissenyar i produir l’iPhone-killer, i no és per a menys; la companyia de la poma mossegada va reinventar en el seu moment els smartphones, i va fer el mateix amb els tablets en presentar l’iPad. Des de llavors, Samsung, Motorola, RIM o HP han intentat llançar el tablet que fes oblidar al darrer dispositiu d’Apple o, almenys, assegurar-se una segona posició molt propera a la companyia de la poma mossegada. Cap ho ha aconseguit, i ara és Sony la que ho intenta.

Ja feia algun temps que es rumorejava l’entrada de la multinacional nipona en aquest sector de mercat, només quedava saber quan i com. I, pel que sembla, els directius de Sony han apostat per dos cavalls que s’han demostrat ja guanyadors en els seus productes: d’una banda, un disseny diferenciador i, per l’altra, el segell PlayStation.

Els dos terminals presentats reben el nom de S1 i S2; el primer manté el format tradicional heretat de l’iPad, amb una pantalla de 9,4”, mentre que el segon s’assembla més a una videoconsola portàtil de doble pantalla, amb cadascuna de les pantalles mesurant 5,5”.

L'S1 

De fet, i segons rumors que m’han arribat, Sony estaria reconsiderant tota la seva línia de videoconsoles portàtils, fet que quadra perfectament amb el llançament de dispositius com el Xperia Play i el S2, que mostrarien el camí de futur que prendrà el desenvolupament lúdic de la companyia: equips híbrids, que uneixen diverses funcions com la de tablet/videoconsola, smartphone/videoconsola o, possiblement, ordinador/videoconsola.

Pel que fa al maquinari, sembla que ambdós aparells muntaran l’nVIDIA Tegra2 de doble nucli, i en l’apartat de programari ambdós funcionaran sota Android 3.0, fet que els garanteix compatibilitat amb els jocs creats per a l’Xperia Play, smartphone-videoconsola basat també en el sistema de Google.

Cap dels dos terminals tenen data concreta de sortida al mercat encara que podria ser en algun moment de la tardor vinent. El preu tampoc ha estat revelat.

L'S2 

N’hi haurà prou?

Els fabricants busquen, en general, diferenciar el seu producte de la resta de la competència, ja sigui per disseny, pel programari (no tant el sistema operatiu si no per les aplicacions pròpies afegides), els serveis o continguts aportats, propis o de terceres parts. En el segment dels tablets és gairebé obligatori buscar diferenciar-se de l’iPad.

Sony ho ha fet de dues maneres: el disseny i els videojocs. Tot i que el tablet d’Apple ja és àmpliament conegut per la seva capacitat lúdica, el fabricant nipó ha volgut reblar el clau atorgant-li explícitament el segell PlayStation a les seves creacions, sempre identificatiu de qualitat (encara que hom sigui partidari de Nintendo o Microsoft, s’ha d’admetre que Sony també és gran en aquest apartat).

Pel que fa al disseny, si bé l’S1 és un tablet convencional (com partir un ordinador portàtil quedant-nos només amb la pantalla) encara que, això si, amb els detalls molt ben cuidats -marca de la casa-, l’S2 trenca esquemes per al que és una màquina d’aquestes característiques, essent únic en el seu gènere. És en aquest darrer on més clarament veiem aquest factor diferenciador.

Amb tot això, Sony sembla buscar un perfil de consumidor prou clar: jove, que vol gaudir del nou oci electrònic allà on sigui (jugar, llegir ebooks, connectar-se a Internet, veure pel·lícules o escoltar podcasts…). La gran pregunta és: n’hi haurà prou amb aquests dos factors diferenciadors per a seduir els consumidors que són més proclius a adquirir un iPad o una altra opció més barata?

D’aconseguir-ho, Sony haurà posat les bases de l’autèntic iPad-killer. Si no arriba a això serà, simplement, un fabricant més.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)