Taiwan encapçala el rànquing d’ordinadors infectats segons els resultats de Panda ActiveScan

Compartir

SeguretatL’illa asiàtica ha donat un balanç del 66,23% de les màquines amb infeccions detectades per l’antivirus en línia de Panda Security. La segueixen a la llista Colòmbia amb un 59,51% d’infeccions i Costa Rica amb un 58,89.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Panda Security, empresa espanyola de referència en el món de la Seguretat informàtica, ha presentat les estadístiques d’ús i deteccions de virus de la seva eina en línia ActiveScan, d’ús gratuït que detecta tots els patògens i és capaç d’eliminar-ne alguns d’aquests.

Els números facilitats per Panda són alts, malgrat que és ben cert que normalment s’arriba a l’ús d’aquesta eina quan se sap positivament que l’equip es troba sota la influència d’algun malware, la qual cosa, naturalment, fa créixer els nombres de manera exagerada. Tot i això, també hi ha qui es connecta a ella per a passar-la, de tant en tant i amb finalitats preventives, pel seu sistema.

El país amb un percentatge més alt d’infeccions a les màquines examinades per ActiveScan en els darrers tres anys ha resultat ser Taiwan, amb un 66,23% dels escanejos donant almenys un positiu. En el podi la segueixen, però a molta més distància, Colòmbia amb un 59,51% i Costa Rica amb un 58,89.

Argentina es troba en el quart lloc amb un 57,94%, seguida de Rússia (país juntament amb altres de l’antic bloc de l’est en el qual es produeix gran part del malware que ataca als ordinadors de tot el món) amb un 57,81%.l’Estat Espanyol es troba dues posicions més avall amb un 56,03%, i França amb un 52,67% ocupa la catorzena posició.

Per trobar al primer país en el qual els equips trobats amb infeccions són menors que els “nets”, ens haurem de remuntar fins al lloc número 18, en el que ens hi trobem a Mèxic amb un 47,75%.

Aquestes dades, juntament amb altres notícies referents al nombre d’infeccions en augment, són preocupants. Els perills que aguaiten als internautes a la Xarxa són cada cop més grans, començant amb el malware i acabant en estafes com el phishing o el scam.

Des d’aquestes ratlles, i fruit de la meva experiència personal, recomano l’ús d’ActiveScan des del Mode a prova de fallades amb suport per a xarxa, ja que a diferència del mode d’ús normal, en aquest en arrancar la gran majoria de virus no s’activen, per la qual cosa no poden camuflar els seus executables i llibreries, donant més facilitat per a detectar-los i eliminar-los. També recomano el seu ús en combinació amb altres eines de seguretat, ja siguin també online o instal·lades en local.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina