Tanca Cinema Ieti, web histórica a les comarques gironines

Compartir

Estava en línia des del 1997 com a projecte purament personal, i ara tanca per manca de temps i recursos económics.

Dir “el Ieti s’acomiada” té un significat molt diferent a Girona o al Nepal; mentre que en aquest darrer país estaríem dient que el llegendari home de les neus se’n va, a Girona parlarem pràcticament de manera indefectible del lloc web dedicat al cinema més veterà de totes les comarques gironines, si no de tota Catalunya.

Després de disset anys de servei als cinèfils posant en línia cada setmana la programació dels diferents cinemes de Girona ciutat i Platja d’Aro, amb les sinòpsis i els tràilers de les pel·lícules, Cinema Ieti va anunciar el tancament aquest passat dissabte dia 24 a través del lloc web i del seu compte de Twitter.

Els motius no queden del tot clars, malgrat que l’autor de la web (que insisteix en que aquesta sempre ha estat una iniciativa personal amb la qual mai n’ha obtingut més que alguns avantatges als cinemes per la feina feta) deixa a entendre que ha estat una combinació de manca de temps i del cost econòmic del lloc.

En el mateix escrit de comiat, l’autor esmenta el que havia estat una de les principals crítiques que al llarg de tots aquests anys s’havien abocat sobre el seu lloc web, el tema lingüístic, justificant que sempre havia pensat que era millor fer-la en català tot i que poguessin haver-hi faltes, que no pas en castellà.

Amb la web de Cinema Ieti, si fem una cerca al Google ens topem amb una curiositat: una versió antiga que data del 2003, i que es pot trobar encara allotjada en el proveïdor gironí GRN.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: