Tarragona acull la Viquitrobada 2014 aquest cap de setmana

L'amfiteatre de Tarragona. Imatge de l'usuari -ted a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Serà la primera vegada que la Viquitrobada s’estén al llarg de dues jornades, amb activitats que també estaran obertes al públic general i no només als viquipedistes.

Aquest proper cap de setmana (dissabte dia 16 i diumenge 16), Tarragona es convertirà en la capital dels Viquipedistes catalans. La ciutat acollirà la Viquitrobada 2014, un esdeveniment presencial que, entre altres coses, busca desvirtualitzar una comunitat que, bàsicament, es coneix i interactua a través d’Internet.

Aquesta edició de la Viquitrobada, que serà la setena, aplegarà a viquipedistes vinguts de tots els territoris de parla catalana, així com viquipedistes catalanoparlants que viuen fora d’aquests territoris.

Una instantània de la trobada de l'any passat. Imatge: Amical Wikimedia (fer clic per engrandir)

Una instantània de la trobada de l’any passat. Imatge: Amical Wikimedia (fer clic per engrandir)

Les reunions de la trobada es celebraran a la biblioteca pública de Tarragona la qual, i precisament, aquests dies acull l’exposició wikiArS: contribució de les escoles d’art i disseny a Viquipèdia en la qual s’hi mostren les imatges creades per estudiants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona amb l’assessorament científic del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, institució que també ha alliberat en llicència lliure material del seu arxiu per ser afegit a la Viquipèdia.

La biblioteca pública de Tarragona també ha organitzat diversos tallers d’iniciació a la Viquipèdia al llarg dels darrers mesos.

Enguany serà el primer cop que la Viquitrobada s’estén al llarg de dues jornades, i el programa ve carregat d’actes: el dissabte es celebraran activitats obertes per a viquipedistes i no viquipedistes, com una gimcana fotogràfica de monuments, la jornada de projectes germans de la Viquipèdia, la trobada del grup tècnic, la Viquimarató Tarragona o una sessió sobre gestió de viquiprojectes. I el diumenge tindrà lloc la tradicional trobada anual, amb diferents blocs temàtics de discussió i presentacions i avaluacions de projectes per a la Viquipèdia.

Imatge que obre aquest article de l’usuari -ted a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: