TechCrunch porta a terme el primer projecte de maquinari col·laboratiu

Compartir

MaquinariEl director del reconegut bloc sobre tecnologies va proposar la idea de la creació d’un webpad fa poc menys d’un any, al què li ha seguit un procés que ha comptat amb la participació dels usuaris (en major o menor mesura) per a la definició de les especificacions.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El 21 de juliol del 2008, Michael Arrington (fundador i director del bloc sobre tecnologia i Web 2.0 TechCrunch) signava un post a la seva publicació en el qual proposava la creació d’un webpad, un tipus d’ordinador Tablet PC sense teclat (només amb teclat virtual) de poca potència i baix cost (i, per tant, proper a la idea d’un netbook) pensat per a la recepció de correu electrònic, navegació per Internet i reproducció de continguts multimèdia (àudio/vídeo). Arrington animava els lectors de TechCrunch a aportar les seves idees i comentaris per tal de perfilar el projecte. Els més col·laboratius podien ser seleccionats per a participar activament en el desenvolupament de l’aparell, rebent a canvi un exemplar del mateix (valorat en 200 Dòlars de producció, 300 per a la venda al públic) per la seva feina.

Nou mesos després, comencen a veure’s els primers resultats d’aquesta iniciativa, un veritable banc de proves del que seria el desenvolupament col·laboratiu de maquinari imitant les iniciatives semblants que s’han donat en el món del programari lliure malgrat que amb certes limitacions inherents al fet de què allò que s’ha desenvolupat sigui un aparell físic. L’empresa encarregada de materialitzar les especificacions és FusionGarage, que treballa directament amb Arrington i els altres responsables del projecte.

La mateixa TechCrunch ha publicat algunes imatges dels diversos prototips de l’aparell (que ha rebut el nom de CrunchPad) en diverses fases del seu desenvolupament, que sembla estar aproximant-se a la seva finalització, ja que en les darreres s’hi aprecia un webpad molt estilitzat i sembla que completament funcional.

El programari que equipa a aquest aparell consisteix en una versió d’Ubuntu Linux especialment compilada per a ell, amb una interfície modificada que el que fa és executar un navegador web especial basat en WebKit, el mateix engine de renderització en el que es basen navegadors de la talla de Safari o Chrome.

No deixa de ser curiós com la iniciativa de construcció d’un maquinari ha partit no d’una empresa dedicada a això, sinó d’una publicació en línia. És clar que amb més d’un milió de visites diàries, aquest bloc es pot permetre àmpliament el liderar iniciatives d’aquesta mena.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)