Telefónica confirma que vendrà l’iPhone a l’Estat Espanyol

Compartir

L’operadora espanyola pot haver donat la pista definitiva sobre la presentació la setmana vinent de la nova generació del telèfon mòbil d’Apple.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fa mesos que a tot l’Estat s’especula sobre quan farà la seva aparició l’esperat i desitjat iPhone. Tot apuntava a que seria Telefónica a través de la seva divisió mòbil (MoviStar) l’encarregada de portar-hi el famós telèfon. Amb anterioritat, gran nombre de països europeus han sucumbit de mica en mica a la febre: Regne Unit (país en el qual per cert fou O2, filial de Telefónica, qui el va posar a la venda), Alemanya, França (on, de la mà d’Orange, ha batut rècords),… Però de l’Estat Espanyol res, cap notícia.

S’ha hagut d’esperar fins a aquesta setmana per a què mitjançant un concís comunicat de premsa, Telefónica confirmés que serà ella la que distribuirà l’iPhone a Espanya. Però, amaga quelcom més l’escassa línia de text enviada als periodistes per l’operadora?

Una espera estratègica?

La brevetat del comunicat ha dut l’autor d’aquest article a contrastar la informació proporcionada per Telefónica, essent totalment correcta. El succint comunicat rebut és:

Madrid, 04 de juny de 2008.- Telefónica ha signat un acord amb Apple per comercialitzar l’iPhone a Espanya. L’iPhone es començarà a vendre aquest any.

Segons tots els indicis, Telefónica podria ser una de les primeres operadores del món en comptar amb l’iPhone 3G si Steve Jobs fa bons els rumors presentant-lo la setmana vinent a la convenció per a desenvolupadors d’Apple.

Potser la falta de l’iPhone al mercat estatal pugui ser explicada amb la presentació tot just ara de la nova generació 3G: Telefónica hauria mantingut converses amb la companyia de Cupertino durant molt temps, però coneixedora de la futura presentació d’aquesta nova generació del telèfon d’Apple, hauria esperat per tal de ser una de les primeres operadores en llançar-lo al món.

No se si serà arriscat fer prediccions, però crec que Steve Jobs presentarà quelcom més que només l’iPhone 3G. No se exactament el que serà, però evidentment serà relacionat amb el telèfon. Potser un nou firmware amb alguna aplicació innovadora i revolucionària? una nova gamma de colors a l’estil del que va fer la mateixa Apple amb l’iPod fa temps? o potser anirà més enllà de la inclusió de tecnologia 3G, amb un nou disseny que sigui per exemple més fi i lleuger?

El que sí tinc com a segur és que les operadores que comercialitzaran primer el nou iPhone són AT&T als Estats Units, Telefónica a Espanya i les filials d’aquesta darrera a la resta del continent Europeu, com O2 al Regne Unit.

Guillem Alsina