Teletreball i mundial de futbol: companys compatibles

Compartir

CibersocietatUna enquesta duta a terme recentment per LogMeIn, fabricant de solucions de connectivitat remota, revela que el 43% dels treballadors es podrien absentar del seu lloc de treball per veure algun dels partits de la competició. El teletreball és una solució vàlida en molts casos per pal·liar les pèrdues provocades.

Redacció/Agències – La febre pel mundial de futbol ha arribat, i molts treballadors aficionats a aquest esport posaran qualsevol excusa a l’oficina per tal de poder veure els partits que es celebren en hores de feina. Enfront de l’absentisme laboral que es preveu al llarg dels propers dies que duri el mundial, les solucions d’accés remot poden ser una solució per mantenir la productivitat dels treballadors que s’absentin del seu lloc.

Segons una enquesta online duta a terme per LogMeIn entre els seus usuaris a l’Estat Espanyol, Regne Unit, els Països Baixos i França, el 43% dels treballadors s’absentaran de l’oficina per a veure els partits del mundial que es celebraran en horari de treball. Moltes petites empreses temen que la febre pel mundial tingui un impacte important en els seus negocis: el 47% dels enquestats preveuen que minvi la productivitat dels seus treballadors, mentre que el 33% creu que l’absentisme imprevist augmentarà un 10% o més. Al mateix temps, el 53% de les PIMEs afirma que no té preparat cap pla de resposta per enfrontar-se a l’absentisme dels seus treballadors.

En paraules de Seth Shaw, Vicepresident de Vendes i Màrqueting de LogMeIn per a EMEA, “La febre del mundial serà contagiosa, i els seguidors recolzaran a la seva selecció tant durant com fora de l’horari laboral. Òbviament, això es pot traduir en absentisme imprevist quan els partits coincideixin amb els horaris de treball. Tenir un pla prèviament establert pot igualar el partit”.

Per a les empreses”, prossegueix Shaw, “el més important és que els seus treballadors no deixin de ser productius durant les eliminatòries finals, que són les més disputades. Les empreses haurien de realitzar plans de continuïtat per a cobrir les absències previstes i les imprevistes. L’ideal seria animar els treballadors a treballar des de casa seva en comptes de fingir una malaltia i oferir-los les eines que els permetin treballar fora de l’oficina -des de telèfons mòbils fins a eines d’accés remot. Això pot no només minimitzar l’impacte del mundial a les empreses, sinó també permetre’ls abordar flexiblement tots els imprevistos”.

LogMeIn ofereix alguns consells per tal de mantenir la productivitat durant el Mundial de futbol:

  1. Dur a terme una política de teletreball: el teletreball permet als treballadors mantenir-se productius fora de l’oficina. Encara millor, els estudis demostren que els treballadors remots hi dediquen més hores, pel que la seva inversió compensarà. L’auge dels “smartphones”, “tablet PCs” i “notebooks” ha posat les coses més fàcils per a què els treballadors puguin ser productius des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.

  2. Horaris de treball flexibles: aquesta pot ser una forma magnífica de motivar més els treballadors. Permetre’ls treballar durant les dues hores que necessiten per veure un partit o un cop aquest acabi els mantindrà productius per a la resta del dia.

  3. Oferir incentius: si necessita imperiosament que els seus treballadors acudeixin a l’oficina, per què no oferir-los incentius per a què vagin a treballar? podria ser qualsevol cosa des de donar-los mig dia lliure fins a regalar-los un bon àpat en un restaurant.. a aquells a qui no interessi el futbol també els agradarà la recompensa i no en faltarà cap.

  4. Veure el partit a l’oficina: permetre als treballadors veure els partits a Internet o en una pantalla de televisió a l’oficina pot millorar l’ambient de treball i animar als treballadors a acudir a la feina aquests dies.

Ara és més fàcil que mai per a les empreses implementar eines d’accés remot ràpides i gratuïtes que es poden instal·lar en pocs minuts sense necessitat de tenir coneixements en tecnologia. Les solucions de LogMeIn per a aquesta tasca es poden consultar al seu lloc web.

Xifres qüestionades?

Davant d’un estudi patrocinat per una empresa, sempre podem posar en dubte les xifres obtingudes; tot estudi es pot manipular en un cert grau, només és necessari formular les preguntes adequades de la manera adequada. Però el sentit comú ens dicta que, efectivament, l’absentisme laboral augmentarà en gran mesura per l’atracció que genera l’anomenat “esport rei”. És, per tant, un problema molt real al qual ens cal enfrontar-nos-hi.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina