Tercera filtració de fotos de famoses en el cas celebgate

Compartir

Divendres passat i durant el cap de setmana ha començat la tercera onada de filtracions d’imatges de famoses a través d’Internet, començant com sempre al fòrum 4chan i distribuïtdes a través de Reddit, plataformes similars i xarxes socials. La model Cara Delevingne, l’actriu Anna Kendrick i la jugadora de voleibol Misty May-Treanor són algunes de les noves víctimes de l’anomenat “celebgate”.

Com se sap que l’FBI està investigant els possibles responsables de la filtració massiva, els llocs Reddit i 4chan han eliminat ràpidament les imatges, encara que segueixen disponibles en altres portals. Per les formes i les fonts, els mitjans als Estats Units han dit que es tracta d’una acció del mateix hacker, que ha estat batejat amb el nom de “Hacker de Hollywood”.
El cas més comentat és el de Kendrick, coneguda pel seu paper en la saga cinematogràfica “Crepuscle”, amb més de 80 imatges distribuïdes. Tot i que no apareix nua, són clarament fotos privades i que mai havien estat publicades en cap mitjà, el que confirma que es tracta d’un robatori a través dels telèfons mòbils.

La portaveu de l’FBI, Laura Eimiller ja va advertir que: “L’FBI està investigant les denúncies dels al•legats relatius a les intrusions informàtiques i l’alliberament il•legal de material que involucra individus d’alt perfil, i està abordant l’assumpte”.
Per la seva banda, l’empresa Apple, després d’investigar el seu sistema iCloud altament qüestionat, va dir en un comunicat que “Després de més de 40 hores de recerca, hem descobert que certs comptes de celebritats van ser compromeses per un atac molt específic sobre els noms d’usuari, contrasenyes i preguntes de seguretat, una pràctica que s’ha tornat molt comú a Internet”.

TAMBÉ: Així es va produir l’atac a iCloud

La primera filtració de fotografies de famoses va tenir lloc l’1 de setembre, i va afectar un centenar de persones, entre les quals es trobaven Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Kate Upton, Rihanna, Hilary Duff o Kaley Cuoco. El segon episodi es va produir el cap de setmana passat i va afectar Kim Kardashian, Vanessa Hudgens i Mary-Kate Olsen, a més de filtrar més imatges de les primeres protagonistes. El calvari sembla no tenir fi, ja que no se sap fins a quin punt i a qui han hackejat les dades. El que està clar és que s’ha obert un fort debat públic sobre la seguretat a Internet.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: