Terminals antics de Samsung, vetats als Estats Units

Compartir

El fabricant sud-coreà s’enfronta a un veto per part de les autoritats nord-americanes de regulació del mercat, que consideren que la companyia va violar patents d’Apple en terminals avui ja superats com el Galaxy S II.

Concretament, són dues les tecnologies de les quals s’acusa a Samsung d’haver copiat: la detecció automàtica de quan es connecten uns cascos en el connector mini-jack del terminal (i que, per tant, deriven tot el so cap a aquesta sortida), i l’operativa de la pantalla multitàctil.

Ha estat la ITC (International Trade Commission) la que ha dictat aquesta sentència, que només afecta els Estats Units (tot i la denominació d’Internacional, aquesta entitat penja del govern federal nord-americà) i cau sobre models ja descatalogats o pràcticament descatalogats de la marca, com el Galaxy S II o la primera generació del tablet Galaxy Tab de 10 polzades.

Un portaveu de Samsung ha assegurat que aquests dispositius sumen menys de l’1% de les vendes de la companyia als Estats Units, un dels seus principals mercats, per la qual cosa difícilment la mesura afectarà els seus ingressos, almenys de manera molt perceptible.

En el mateix cas, la ITC no ha donat la raó a Apple en altres denúncies de la companyia de la poma contra Samsung, així que les disputes legals entre l’una i l’altra segueixen amb el mateix resultat de no interferir els seus respectius cursos en el mercat i es revelen, per tant, com a poc més que una guerra estèril.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: