The GIMP, per fi natiu en Mac OS X

Compartir

A l’alternativa lliure al Photoshop d’Adobe li ha costat poder prescindir del servidor X11 en l’entorn del Mac, una cosa que ja ha aconseguit amb la versió 2.8 .

Photoshop és el nom per excel·lència en el camp de l’edició d’imatges però, com tot programa d’ordinador propietari, té una alternativa lliure multiplataforma: The GIMP, disponible per a Windows, GNU/Linux i Mac OS X.

Precisament en aquesta darrera plataforma, el programa patia d’un llast que limitava el seu rendiment en consumir més recursos de la màquina i alentir la seva operativa: necessitava del servidor de finestres X11 per a la seva instal·lació, una cosa que també frenava els usuaris més novells doncs la seva instal·lació no era trivial.

Sense deixar de continuar oferint aquesta opció, la darrera versió 2.8.2 de GIMP ve amb una novetat molt interessant sota el braç: una versió nativa per al sistema operatiu d’Apple, amb la qual cosa ja no es farà necessari descarregar i instal·lar l’entorn de servidor de finestres X11.

Un cop provat, efectivament el nou GIMP és més ràpid que el seu predecessor i llasta menys el rendiment del sistema, un efecte degut a què ha passat a usar un sol programa en comptes de dos d’executats concurrentment, i que l’executable del GIMP és menys pesat que en versions anteriors.

Sobre les seves capacitats en comparació amb el Photoshop hi ha opinions per a tots els gustos: des dels què el lloen com a superior al seu homòleg de pagament, fins als qui afirmen que és inferior en potencial. Tot i això, per a un ampli rang d’usuaris finals, The GIMP és prou potent com per a proporcionar-los les eines que necessiten per donar un perfecte acabat a les imatges que agafen amb les seves càmeres. I el preu, immillorable.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: