Tisorada de Nokia a MeeGo

Compartir

Acomiadat tot el grup de desenvolupadors de Maemo i MeeGo després de llançar l’actualització PR 1.3 per a l’N9.

Era qüestió de temps que Maemo i MeeGo tendissin a desaparèixer després del compromís de Nokia amb Microsoft i el Windows Phone de la companyia de Steve Ballmer. Doncs Bé, ens fem ressò d’uns tweets de Sotiris Makrygiannis director de desenvolupament de MeeGo, els quals venen a dir el següent:

Després de 12 anys a Nokia és temps de dir adéu. És el meu últim dia però me’n vaig sabent que hem creat un telèfon llegendari, l’N9, i que ho hem intentat amb força. De fet, vam fer més dispositius, N810, N800, N900 i fins i tot vaig estar aquí quan l’N770 va néixer. Hem reclutat talent top de Linux al voltant del món. Des de les jungles del Brasil, els barris pobres de l’Índia, les ciutats gèlides del nord… La gent Nokia de MeeGo vam ser/som els millors per a treballar-hi.

Recordo els ulls plens de passió, somiant ser el futur de Nokia. Desitjant quedar-me treballant durant els caps de setmana i escurçar vacances per assegurar qualitat, els moments divertits i l’esperit d’equip que mai podria oblidar. En vam aprendre molt, Nokia era un gran lloc per a treballar. Ple d’idees. Ingenu, potser. La comunitat volia un telèfon mogut per Linux amb un disseny cool. Una comunitat Linux a la qual jo estava feliç de servir i treballar per a ells.

Recordo l’11 de febrer de 2011. Estava a San Francisco, i era mitjanit mentre mirava la transmissió relativa a l’estratègia. Quina nit més amarga va ser aquella, però també fou un nou començament. Això s’havia de dir. L’equip MeeGo a Nokia va ser el primer en crear i publicar aplicacions de Windows Phone. 25 d’elles en 4 setmanes. Aprendre ràpid/adaptar-se. Això també ha de ser destacat: el compromís per no saltar d’aquesta plataforma i protegir-la portant endavant 3 actualitzacions en 9 mesos.

Per a tots vostès, clients lleials de Nokia i feliços usuaris de l’N9. Per a tots els que contribueixen amb Linux… Gràcies un cop més. Tornarem per a servir-los.

Per aclarir. A) Si, estic molt trist. B) Un petit però valuós equip està escoltant. Espero que entenguin el que significa.

Nota especial: No es desfacin del seu N9 després d’uns quants anys. Conservin-lo. Nokia té 120 anys d’història, en 15 anys -predic- tindrà molt més valor.

Sens dubte, un bon resum de la història de MeeGo, una plataforma que, segons l’actual direcció de Nokia, no estava prou madura per al mercat, però al qual el poc públic a qui ha arribat gràcies a l’N9 i a les implementacions extraoficials per a l’N900, ha deixat bocabadat i satisfet.

Queda futur per a MeeGo? Com a tal i sota aquesta denominació, sembla que -almenys comercialment- no. Potser l’equip de desenvolupament ara despatxat de Nokia vulgui fer alguna cosa al respecte, però sense recolzament de cap gran fabricant de maquinari, serà força complicat…

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: