Tornen a sonar, i amb més força que mai, campanes de venda de Nokia

Compartir

La candidata preferida de totes les especulacions, Microsoft, és també aquest cop la protagonista d’uns rumors que situen al CES de Las Vegas com el marc en el qual es tancarien les negociacions i es concretaria la venda.

Steve Ballmer i Stepehn Elop. Es repetirà aquesta imatge al CES? Imatge cortesia de Microsoft

Steve Ballmer i Stepehn Elop. Es repetirà aquesta imatge al CES? Imatge cortesia de Microsoft

A poques hores que es doni el tret de sortida al Consumer Electronics Show de Las Vegas, un rumor creix amb insistència: Microsoft i Nokia estarien a punt de tancar la venda de la divisió de smartphones de la segona a la primera.

No és la primera vegada que s’escolta tal rumor, però la diferència és que ara els detalls semblen ser més concrets: tant Steve Ballmer com Stephen Elop estarien viatjant a la “ciutat del pecat” per rubricar l’acord o, almenys, això asseguren fonts properes a ambdues companyies.

Insisteixo en el fet que, de moment, només es tracta d’un rumor, però les veus que situen una futura operació de compra de Nokia per part de Microsoft no són en absolut noves, i es van deixant sentir amb insistència d’ençà de l’estiu. El retard en la presentació dels smartphones amb Windows Phone del fabricant finlandès, i els dubtes que genera el seu funcionament comercial (especialment en aquesta temporada nadalenca) haurien pogut fer força mal en la quota de mercat del fabricant finlandès, amb el que seria vulnerable a una adquisició.

Per part de Microsoft, l’interès estratègic de disposar del seu propi fabricant de maquinari consisteix en la competència: RIM crea la seva plataforma de programari i fabrica el seu propi maquinari, mentre que Apple fa el mateix i Google (que recordem té Android) es va fer amb Motorola. Comprant Nokia, la companyia de Redmond se situaria en igualtat de condicions amb la competència.

És el CES el lloc ideal per a signar? Seria el lloc ideal per presentar l’operació, però sens dubte aquesta s’ha gestat des de molt temps abans. Potser, ja l’entrada de Stephen Elop formés part d’aquesta venda, prevista llavors per a un futur més o menys proper. O bé, caldria preguntar-se pel paper del mateix Elop en tota l’operació si aquesta s’arriba a materialitzar: haurà estat un “talp” de Microsoft?

En tot cas, aquest anunci seria una de les principals “bombes” informatives de l’any i marcaria el punt i final d’una companyia que va dominar i modelar el món de la telefonia mòbil fins no fa gaire.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: