Tornen els rumors sobre un servei de streaming d’Apple

Compartir

AppleLa companyia de Cupertino podria estar preparant el desembarcament d’un servei de música online basat en streaming que competiria contra Spotify i altres semblants. La inversió en un CPD podria ser una pista en tal direcció.

Redacció – No és, ni de lluny, la primera vegada que la rumorologia postula un iTunes en streaming per a un futur proper, si no que és un rumor recurrent que de tant en tant torna amb noves presumptes evidències de que ja és un fet i de que en breu sortirà al carrer. Per què ho publiquem, doncs? Durant anys es van sentir campanes que Apple canviaria l’arquitectura dels les seus ordinadors des dels xips PowerPC als x86 i, finalment, es va saber que havien estat anys preparant-ho, gairebé els mateixos que van durar els rumors.

Aquest cop es tracta del rotatiu Bloomberg, que cita a fonts properes a les converses que Apple estaria mantenint amb els diversos segells discogràfics implicats que han preferit restar en l’anonimat per ser aquestes converses encara secretes. De fet, Bloomberg no parla obertament de servei de streaming, però sí que l’usuari podrà descarregar la seva música sense cost afegit des de qualsevol dispositiu com ara un iPhone o un iPad directament a més de al seu ordinador, el que farà que no perdi la seva col·lecció discogràfica si pateix un accident en el disc dur del seu Mac o PC.

Malgrat tot, i anant un pas més enllà, Apple té la tecnologia per a oferir la música del seu catàleg en streaming mitjançant un servei semblant al popular Spotify. Només li faltaria arribar a un acord amb les discogràfiques, però això és possible i factible gràcies al pes específic que la companyia de Steve Jobs té en el món de la música gràcies al gran èxit i els ingressos de la iTunes Store.

El rotatiu va un pas més enllà i assenyala la inversió que la companyia de la poma mossegada ha realitzat en un centre de procés de dades (CPD), el que podria ser indicatiu dels seus plans de futur. Malgrat que l’article de Bloomberg no dóna dates concretes per a la presentació d’aquest nou servei, sí que indica que es podria produir per a mitjans d’any. Justament a aquestes alçades s’hauria de presentar una nova versió del smartphone de la companyia de la poma, l’iPhone, la cinquena aquest any. Potser el servei de música en streaming serà la seva principal novetat?

En aquest cas, de ben segur que Apple haurà pactat amb les operadores que el consum d’ample de banda produït pel consum de música procedent d’aquest iTunes en streaming quedi en una tarifa plana o s’inclogui amb el preu de la connexió.

El problema, si es produeix aquest llançament, el tindran serveis com Spotify i Pandora; ja sabem que Apple té el costum de “reinventar” l’oferta per fer-la més atractiva als consumidors, així que cal preguntar-se si els de Cupertino “escombraran” a la seva competència un cop hagin entrat al mercat, o bé si aquesta encaixarà bé el cop, no es produirà un èxit tan espectacular com amb la venda i descàrrega de cançons individuals, o bé tindran que reposicionar d’alguna manera el seu negoci.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina