Toshiba en el CES: serveis, netbooks basats en AMD Fusion, i 3D “a pèl”

Compartir

CES 2011La companyia japonesa ha presentat a la fira nord-americana els seus tres nous netbooks basats en la plataforma Fusion d’AMD (en la qual es combinen GPU i CPU en un sol xip) i en els que, sobretot, es busca l’excel·lència en el tractament multimèdia (àudio i vídeo), a més del seu servei de música en línia i dels monitors 3D que introduirà al llarg de l’any al mercat europeu, i que no necessiten ulleres especials per apreciar l’efecte tridimensional.

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En la seva presentació a premsa de la fira d’electrònica de consum nord-americana, Toshiba ha mostrat els seus nous netbooks basats en els xips Fusion d’AMD, i en els quals s’ha buscat cuidar i mimar especialment l’apartat multimèdia, tant vídeo com àudio.

El segon d’aquests, l’àudio, es troba cobert a més per uns altaveus Harman Kardon que es localitzen en un espai en el que, fins ara, cap altre fabricant hi havia situat res: els reposa-canells, tal i com es pot apreciar a la imatge.

Els altaveus dels nous netbooks de Toshiba
Els altaveus dels nous netbooks de Toshiba

La col·locació d’aquests elements em porta a preguntar-me si amb un ús habitual patiran les conseqüències de la suor o la brutícia que pugui portar-los l’usuari (i consti que no li estic dient porc a ningú, a tots se’ns enganxen pols i partícules diverses, que per molt microscòpiques que siguin, es van acumulant), o fins i tot si es fan incòmodes a la llarga, ja que en recolzar-hi els canells, efectivament els notem com a quelcom “diferent”.

Els nous netbooks són els NB500, NB520, i Mini NB550D, essent aquest darrer el que ofereix una major qualitat multimèdia. De fet, a aquests equips se’ls pot connectar un reproductor MP3 mentre estan apagats i fer servir els seus altaveus per escoltar la música.

Servei musical

Toshiba s’ha aliat amb 7Digital per tal d’oferir als seus usuaris un servei de música digital online. Els directius de la companyia en el CES han afirmat que Toshiba tendeix cap a la fórmula de productes més serveis en comptes de limitar-se a vendre només productes. No és l’única que ha emprés aquest viatge, i els principals fabricants de microinformàtica de consum estan, des de fa més o menys temps, en això.

La tecnologia de serveis de Toshiba, anomenada Places (el servei musical presentat en el CES s’anomena Music Places) s’inclou també en els televisors de la multinacional.

Un moment de la presentació de Toshiba
Un moment de la presentació de Toshiba

3D per a tothom… i sense ulleres!

Segons l’opinió de Toshiba, al llarg del 2011 el terme 3D deixarà de definir una funcionalitat del televisor per passar a ser moneda d’ús corrent, i les funcionalitats s’hauran de definir d’una altra manera. Probablement els continguts seran una d’elles, i com ja he dit abans, Toshiba presenta les seves armes per a la contesa amb Places.

També serà l’any en què les 3D deixin de ser vedat exclusiu dels monitors de gamma alta per passar a la gamma mitjana en mides de més de 40 polzades, segons opinió de Toshiba.

Finalment, el fabricant nipó resoldrà un dels principals handicaps que els usuaris troben per a l’adopció d’aquesta tecnologia: la necessitat d’ulleres especials. Toshiba s’ha reivindicat com a pionera en la tecnologia de visualització 3D sense necessitat d’ulleres especials, i ha anunciat que per als mesos vinents hauria de ser capaç de convertir-se en el primer fabricant en introduir un televisor 3D sense ulleres de més de 40 polzades al mercat europeu.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)