Nova bateria Toshiba per al més productius.

Compartir

El seu objectiu seran els sistemes industrials, i tenen una vida útil estimada d’uns 10 anys.


Redacció iMàtica/Agències – A més de la seva durada un cop s’estan emprant, el principal handicap que ha de superar una bateria actualment és el temps de càrrega. I és que en aquests temps moderns en els que vivim, el ritme de la vida és molt accelerat i no tenim temps ni tan sols per esperar que es carregui l’aparell electrònic que emprem amb més freqüència.

Per als impacients hiperactius del segle XXI la companyia japonesa Toshiba ha llançat una nova bateria de càrrega ràpida, capaç d'”omplir el dipòsit” a un 90% en tan sols cinc minuts. La denominació que se li ha donat és SciB (Super Charge Ion Battery).

Pel que fa a la seva vida útil, assegura més de 10 anys de funcionament amb una mitjana d’un cicle de càrrega i descàrrega diari, fins i tot en entorns d’ús constant de la càrrega ràpida (podria repetir fins a 5.000 cicles de càrrega i descàrrega). A més s’ha provat que la pèrdua de capacitat de càrrega després de 3.000 cicles és només d’un 10% del total.

D’altra banda, la bateria s’ha fabricat amb una nova tecnologia, nous materials i estructura que ofereix una major seguretat, sense gairebé risc de combustió o trencament. Això és degut principalment a l’ús d’un nou material per a l’elèctrode que ofereix més estabilitat tèrmica i evita curtcircuits interns.

Aquestes bateries d’alta potència tindran com a objectiu el mercat de sistemes industrials i productes per a l’automoció. Les primeres unitats es lliuraran en el 2008.

Guillem Alsina