Toshiba podria declarar-se ven

Compartir

Segons la radiotelevisió pública japonesa, la multinacional podria anunciar en els propers dies que abandona el vaixell de l’estàndard HD-DVD, un dels dos que juntament amb el Blu-ray Disc es postulen com a successors d’alta definició al DVD.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Els darrers revesos que ha patit l’HD-DVD pel què a suport de la indústria audiovisual es refereix, poden haver marcat el seu destí. Segons informa NHK, la radiotelevisió pública japonesa que cita per a això una font de la qual no n’ha volgut rebel·lar la identitat, i que treballaria a Toshiba, aquesta empresa japonesa es troba a punt de deixar de recolzar a aquest estàndard i de deixar de fabricar aparells reproductors.

Toshiba s’ha vist obligada en les darreres setmanes a baixar substancialment els preus dels seus equips HD-DVD després de que els estudis Warner Bros, una de les principals productores de pel·lícules del món, anunciessin que a partir d’ara només llançaran els seus productes en format Blu-ray. Des d’aquesta data, altres actors han manifestat el seu suport en exclusiva o gairebé al format apadrinat per Sony.

Amb la inclusió d’un reproductor Blu-ray a la vídeoconsola PlayStation 3, Sony va aconseguir arribar a una gran part del públic, malgrat que en un principi la "guerra de formats" (que recorda a la que en la dècada dels vuitanta del segle passat va enfrontar al VHS amb el Beta) semblava igualada. Després de l’anunci de Warner Bros, la important cadena nord-americana de supermercats Wal-Mart va anunciar fa poc que donaria suport al Blu-ray Disc no venent films en format HD-DVD, reduint d’aquesta manera la quota de mercat possible per al format recolzat per Toshiba.

Fins i tot Microsoft, que va muntar un lector HD-DVD a la Xbox 360 i que ha donat públic suport a aquest format, sembla estar flirtejant últimament amb la idea d’oferir també suport per al Blu-ray.

De moment res ha estat confirmat oficialment, malgrat que segons la font anònima citada per NHK, la decisió es podria prendre a la propera reunió executiva del consell de direcció de la companyia, a realitzar-se a principis d’aquesta setmana.

I els usuaris actuals?

El principal cap a lligar i que també s’hauria de decidir en aquesta propera reunió és què fer amb els usuaris que ja han comprat un reproductor HD-DVD i que amb l’anunci de Toshiba (si aquest finalment es produeix) quedaran desemparats.

La companyia nipona continuaria comercialitzant productes HD-DVD per un temps, mentre elabora un pla de contingència per a aquells clients que tenen un reproductor d’aquest tipus amb l’objectiu de que puguin seguir traient-li el suc a la seva adquisició. I tot i això, és previsible que els ànims d’aquests usuaris decaiguin sobre el que hauran de fer amb les seves flamants adquisicions.

Es confirmi finalment o no aquest anunci, sense cap mena de dubte els rumors faran efecte en les vendes de reproductors HD-DVD i en la confiança dels usuaris. I malgrat tot, recordem que de moment això no són més que rumors sense confirmar oficialment per Toshiba, pel què abans de condicionar qualsevol possible adquisició, és recomanable esperar alguns dies a veure com respira la multinacional nipona.

Més informació:

Notícia a l’agència Reuters
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSL1643184420080217?sp=true

El lloc web de la NHK no sembla que té una URL fixa per a aquesta notícia

Guillem Alsina