Toshiba presenta els primers portàtils amb pantalles 4K

Compartir

A més, també mostra en el CES un televisor corb de 105″ i els seus nous tablets amb Windows 8.1 i Android.

El Tecra P55t, un dels dos portàtils amb pantalla 4K presentats per Toshiba

Toshiba Satellite P50t

Com cada any per aquestes dates a Las Vegas, la companyia japonesa Toshiba ha acompanyat els altres líders del mercat tecnològic -i també a empreses menys conegudes- presentant les novetats del seu catàleg de productes que marcaran les tendències per a aquest 2014. I seguint les línies dibuixades en el CES, aquestes se centren en les resolucions UHD (Ultra High Definition) i els tablets amb Windows 8.

D’entre les primeres destaquen els ordinadors portàtils Tecra W50 i Satellite P50t, els primers del mercat amb pantalles 4K de 15,6″, 3.840×2.160 píxels de resolució, i 282 PPI (píxels per polzada). En comparació, la pantalla Retina Display d’un MacBook Pro de 15″ ofereix una resolució de 2.880×1.800 amb 220 PPI.

Toshiba Tecra W50

Toshiba Tecra W50

El Tecra W50 acompanya tal pantalla amb una tarja gràfica NVIDIA Quadro K2100M basada en l’arquitectura Kepler. Les dues màquines estaran disponibles al mercat a mitjans d’any.

També en el mateix apartat de pantalles UHD, la marca nipona ha presentat un televisor de 105 polzades amb pantalla corba i resolució 5.120×2.160 (onze milions de píxels). I, en tablets, les línies Encore amb Windows 8.1 i Excite amb Android, amb la qual cosa confirma l’adreça en la qual s’estan movent els principals fabricants: substituir Windows RT i l’arquitectura ARM per Windows 8 i xips Atom d’Intel per als seus tablets lleugers amb Windows.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: