Toshiba presenta en el CES la seva nova gamma de televisors

Compartir

Models que es controlen amb el moviment de les mans, capaços de reproduir continguts d’Internet o altres dispositius capaços de transmetre sense fils senyals d’alta definició i televisors amb el xip Cell integrat.


Nota de premsa/Redacció – Toshiba ha presentat a la fira CES de Las Vegas les seves últimes innovacions tecnològiques per al desenvolupament de nous productes i serveis per a la Llar Digital, que suposen, segons Pablo Romero, Director de Màrqueting de Toshiba, “la integració total entre informàtica i electrònica de consum”. En aquest sentit, la companyia va mostrar a la fira productes i prototips dirigits a oferir la màxima qualitat d’imatge i l’accés i transmissió de qualsevol mena de contingut en un entorn fàcil d’usar i respectuós amb el medi ambient.

Un dels televisors presentats per Toshiba en el CES 2009

Així, entre les novetats tecnològiques que es van poder veure a l’estand de Toshiba van destacar televisors que es poden controlar amb els gestos de la mà. Aquesta aplicació forma part d’una nova generació d’interfícies que simplifiquen la recerca i la gestió de tots aquests continguts. Aquest sistema anomenat “Spatial Motion Interface” es completa amb un portal i cercador de continguts, anomenat “Content Finding Navigation”. Una altra novetat de Toshiba van ser els televisors amb capacitat per integrar-se amb les principals plataformes emprades a Internet i accedir a la reproducció de continguts audiovisuals.

D’altra banda, també es van veure demostracions de TVs en els quals la companyia ha integrat el Xip Cell, un dispositiu que permet oferir sempre la millor qualitat d’imatge, mitjançant innovadors processos d’escalat i reconversió de la imatge a la més alta definició possible. Amb ells la companyia va realitzar demostracions de conversió d’imatges des dels 1920x1080p fins a 3840x2160p i de conversió de vídeos d’Internet a alta resolució.

Toshiba també va mostrar els primers dispositius amb capacitat per a la connexió i transmissió sense fils de continguts en Alta Definició en temps real, amb la mateixa qualitat que una connexió HDMI, mitjançant la tecnologia WirelessHD. Això permet reproduir continguts en Alta Definició en qualsevol dispositiu de la casa, sigui quina sigui la seva ubicació sense necessitat de cables.

Finalment, el CES també va servir a Toshiba per mostrar una nova generació de panells LCD que redueixen el consum energètic fins a un 26% respecte als models actuals, fet que suposa una reducció de les emissions de CO2 de 214 grams per dia. També es van mostrar els avenços que s’han aconseguit en la fabricació lliure de substàncies contaminants i en l’ús de materials totalment reciclables.

Guillem Alsina