Toshiba prova sort amb un nou concepte de netbook

Compartir

MaquinariSubstituint el teclat per una altra pantalla, el Libretto W100 s’assembla a l’extint projecte Courier de Microsoft, constituint una aposta innovadora i arriscada per part del fabricant nipó.

Redacció – Tot i no tenir teclat físic, això no impedeix l’entrada de dades de manera “tradicional”: la pantalla tàctil que substitueix al teclat en el Toshiba Libretto W100 es pot configurar amb un teclat virtual amb diversos mapejos de teclat, fet que al seu torn facilita enormement la fabricació i distribució de l’ordinador, ja que el fabricant no ha de pensar en les diferents adaptacions del teclat per a cada país en el qual serà posat a la venda.

Pel que fa a especificacions tècniques, el Libretto W100 és una màquina que pot ser classificada com a netbook per les seves reduïdes dimensions, fruit de l’evolució de la sèrie Libretto que es pot considerar com la precursora dels actuals netbooks, en permetre des de fa anys gaudir de tota la potència d’un ordinador portàtil al palmell de la mà.

Dues pantalles de 7 polzades (una d’elles, com hem dit, configurable com a teclat) seran la part més visible d’una màquina que tancarà dins seu un processador Intel basat en els Core i3, la gamma d’entrada de la nova sèrie de microxips del fabricant californià. Una unitat d’emmagatzemament SSD d’uns 60 GB. i 2 GB. de RAM DDR3 completen el quadre del maquinari principal emprat al W100.

El nou Libretto W100

Amb una webcam incorporada, aquesta petita màquina utilitza Windows 7 com a sistema operatiu, malgrat que alguns usuaris ja han demostrat el seu interès per la possibilitat d’adquirir-la amb alguna distribució de GNU/Linux preinstal·lada com, per exemple, Ubuntu.

D’altra banda, el Toshiba Libretto W100 munta una tarja de xarxa sense fils 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, ranura per a targes de memòria microSD (les mateixes que empren la majoria de telèfons mòbils) i un port USB 2.0 . Això últim sembla escàs ja que els netbooks que només integren dos ports d’aquesta mena en comptes de tres ja reben crítiques per això i, a més, el W100 no inclou mòdem HSDPA intern, almenys segons les especificacions que han arribat a les nostres mans.

La data de posada a la venda d’aquesta petita meravella “revolucionària” és per a algun moment de l’agost vinent, malgrat que a un preu que veiem excessiu, doncs en principi sembla que rondarà els 900 euros.

El nou Libretto W100

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina