Toshiba tamb

Compartir

La multinacional japonesa presenta un model que veurà la llum comercialment durant el darrer trimestre d’aquest any, enfocat tant al mercat domèstic com al professional.


L'NB100 de ToshibaRedacció imatica.org/Agències – Toshiba entrarà en el mercat dels NetBooks durant el darrer trimestre de l’any amb una oferta d’equips de consum i professionals anomenats NB100. La companyia vol que els seus potencials clients identifiquin els nous petits aparells amb la qualitat i acabats que Toshiba ofereix en les seves altres gammes de productes, no debades la multinacional japonesa treballa en ser coneguda, sobretot, per la seva gran qualitat de producte.

L’objectiu de la companyia és ampliar la seva oferta cap a un segment que, segons les seves expectatives, tindrà alts percentatges de creixement durant els propers 3 o 4 anys, i en el qual ja han entrat competidors directes com Asus, HP o Dell.

Segons Alberto Ruano, director general de Toshiba a Espanya, “Toshiba fou la que va inventar aquest concepte de portàtils l’any 1995 quan va llançar al mercat el Libretto. La nostra reaparició en aquest mercat tornarà a estar marcada pels valors que caracteritzen la resta de la nostra oferta, qualitat i innovació, fet que suposa una garantia a l’hora de satisfer les necessitats dels usuaris d’aquests nous dispositius. Els nostres Netbooks seran equips totalment diferencials en aquest segment de mercat, però al mateix temps molt competitius en preu. Dissenys exclusius, potència de processament, capacitat d’emmagatzematge, connectivitat, qualitat de la pantalla, entre d’altres prestacions diferenciaran els NB100 de Toshiba de la resta de la competència”.

La companyia espera arribar durant els propers dos anys a una quota de mercat superior al 20%. Per aconseguir aquests objectius, la companyia s’ha fixat com a usuaris potencials dues tipologies: aquells qui l’usaran com a dispositiu informàtic principal i aquells per als quals serà un dispositiu complementari del seu portàtil.

Entre els primers, i dins de l’entorn domèstic, estarien els primers compradors d’informàtica portàtil, com ara estudiants i gent gran, que no requereixen equips potents ni moltes funcionalitats tret de les pròpies de la navegació per Internet i funcions multimèdia bàsiques. Dins de l’àmbit de l’empresa aquest ús com a equip principal serà demanat per grans equips comercials i professionals dedicats al treball de camp, que depenen d’una eina informàtica molt lleugera, però en la quals el cost n’és un valor essencial.

D’altra banda, els Netbook de Toshiba estan també pensats per servir d’ordinador secundari per a usuaris domèstics i professionals que necessitin ocasionalment un dispositiu lleuger per endur-se’l de viatge o treballar fora i no necessitin desplaçar els seus ordinadors principals.

Pel que fa a les seves característiques bàsiques, els nous NB100 pesaran només un quilogram de pes i disposaran d’una pantalla LCD WSVGA de 8,9” (1024 x 600 píxels) amb tecnologia LED, que assegura una alta qualitat d’imatge en dispositius d’aquest format i integraran els darrers processadors Intel Atom, per a un menor consum i més durada de la bateria, superant les tres hores d’autonomia. A més disposa de WebCam, amb micròfon integrat, per a videotrucades i una gran capacitat d’emmagatzematge, de fins a 160 GB, una de les més grans en aquest segment. La connectivitat serà una altra de les bases diferencials d’aquest dispositiu, ja que disposa de 3 ports USB Sleep ‘n’ Charge, per carregar dispositius sense necessitat d’encendre l’equip, i connectivitat LAN (Ethernet 10/100) i WiFi (802.11b/g), així com entrada d’auriculars, micròfon, RJ45 i VGA.

Una altra de les seves característiques essencials serà el seu disseny en brillants colors plata i negre.

Guillem Alsina