Tot i que podria intentar-ho, ARM no buscarà el mercat dels PC’s

Compartir

MaquinariFort en el segment dels dispositius altament mòbils (smartphones i tablets), la companyia fabricant de l’arquitectura homònima que llicencia a diversos fabricants de xips no pensa entrar en la lluita per les màquines més grans en contra de l’arquitectura x86 i derivades, segons afirma el seu CEO en una entrevista a PCWorld.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La mateixa publicació cita el projecte Denver de nVIDIA i el recent anunci de Microsoft de que Windows 8 serà compatible amb els xips ARM, per a contradir en certa mesura a Warren East, CEO d’ARM, quan aquest afirma que el mercat dels PC’s no és un dels seus objectius.

East justifica aquesta decisió admetent que el dels ordinadors més potents és pràcticament un ‘vedat’ exclusiu d’Intel, i que el sistema operatiu majoritari en ell (Windows) no disposava fins a la data de versió per a l’arquitectura ARM. A més, financerament el marge que dóna el mercat dels PC’s no compensaria l’esforç.

Malgrat tot, ARM si s’està ficant en el terreny dels servidors, encara que el propi East ha demanat que no se’ls pregunti gaire res més abans del 2014, any per al qual podria estar a punt l’aposta de la companyia en aquest sector. Si ARM es bolca en les solucions per a servidors, entorns molt més exigents que els PC’s de consum pel que fa a prestacions, què li impedeix prendre la mateixa decisió per a màquines desktop? I més amb la futura entrada de Windows 8 en el mercat, el qual estarà disponible per a plataformes basades en l’arquitectura ARM.

La mateixa nVIDIA ja treballa en un xip per a desktops basat en aquesta arquitectura, l’anomenat projecte Denver. Estarà ARM amagant les seves cartes? o potser l’únic impediment per a la seva entrada en el nínxol de consum per a PC’s sigui, efectivament, el marge de guanys comparat amb l’esforç que representa?

Sobre la transició a una arquitectura de 64 bits, el CEO d’ARM ha afirmat que és quelcom ineludible, però tampoc li ha posat data ja que no és una cosa que es necessiti imperiosament; el tipus de dispositius als quals va dirigida l’arquitectura ARM no necessiten de la potència que donen els 64 bits ni d’altres funcionalitats incloses en els xips que segueixen aquesta arquitectura.

East també ha confirmat el futur llançament d’un xip que ajuntarà dins seu CPU i GPU, seguint l’estela que AMD va començar a deixar en el recentment celebrat CES de Las Vegas amb la presentació de la seva APU, tot i que aquesta basada en l’arquitectura x86.

nVIDIA també treballa en una direcció semblant, ja que com a fabricant de solucions gràfiques de gran potència, li interessa ampliar mires de cara al segment de les CPU’s, però òbviament inclourà el seu propi apartat gràfic, no el que llanci ARM.

Més informació

Entrevista a Warren East (CEO d’ARM) a PCWorld

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)