Treballadors despatxats de Mandriva munten distribució alternativa

Compartir

LinuxPrenent com a base la mateixa distribució que en la seva antiga empresa, uns ex-treballadors de Mandriva han creat el projecte comunitari Mageia.

Redacció – “No confiem més en els plans de Mandriva SA i no creiem que aquesta companyia (o cap altra) sigui un lloc segur per a un projecte com aquest”. D’aquesta manera, un grup d’ex-treballadors de Mandriva justifiquen la creació de Mageia, un projecte que es basa en un fork de la distribució GNU/Linux mantinguda per Mandriva, però a diferència de la qual, Mageia serà dirigida amb un esforç comunitari.

Mandriva va travessar per una sèrie de problemes econòmics que van tenir el seu punt àlgid a principis d’estiu, i dels quals se’n va salvar in-extremis gràcies a una inversió externa aparellada a una reestructuració de la companyia. I això, en la moderna terminologia dels negocis implica acomiadaments.

Han estat, precisament, treballadors acomiadats en aquest procés els que han decidit fundar Mageia. En ser un projecte comunitari que es veurà recolzat per una entitat no-lucrativa (i cap empresa, tal i com subratllen a la seva pàgina web), el resultat serà una distribució totalment gratuïta i compatible (almenys en les versions inicials) amb la seva homòloga. Cal recordar que ara com ara Mandriva disposa de solucions completament gratuïtes i d’altres de pagament.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)