Truphone, l’operadora internacional

Compartir

Una tarja SIM d’aquesta operadora permet mantenir un número de mòbil nord-americà, un altre de britànic i un altre d’australià, de manera que podem rebre i realitzar trucades en aquests països a preus locals. I en el futur proper, s’anirà ampliant aquesta llista amb altres països com l’Estat Espanyol.

Per a viatgers habituals, la qüestió de la telefonia és un maldecap; un terminal dual SIM amb una tarja diferent per al país de residència i una altra per al país visitat més sovint, sol ser una bona solució, encara que sempre s’està lligat a les tarifes de l’una i l’altra operadora, que poden no ser les millors. L’operadora Truphone proposa un altre tipus de solució igualment vàlida.

La història de Truphone es remunta al 2006 com a aplicació per a smartphones que permetia realitzar trucades de VoIP. En el 2008, la companyia britànica adquirix SIM4travel, fet que li proporcionarà la seva actual tecnologia de SIM per a telèfons GSM, comercialitzada sota el nom de Tru SIM.

Aquesta SIM pot contenir un número de telèfon local de cadascun dels països en què Truphone opera directament gràcies a acords amb les operadores que tenen xarxa pròpia, i que són la Gran Bretanya, Estats Units i Austràlia. Aquests números, a més, gaudeixen de roaming quan es viatja o es viu fora d’aquests països i, com podem adquirir la SIM amb un número britànic a través d’Internet, podem gaudir de números locals d’aquests països sense viure en ells, la qual cosa és útil si hi tenim amics o negocis.

Les persones que ens truquen des dels països esmentats ho faran a un número local, de manera que no tindran el sobrecost d’una trucada internacional. Per la part de l’usuari, si rep la trucada en el mateix país al qual pertany el número, aquesta no li costarà res (encara que és possible algun càrrec als Estats Units) i, si la rep en un altre país, haurà de pagar un càrrec per roaming que, en tot cas, pot arribar a ser més barat que amb la seva operadora habitual.

De la mateixa manera, si l’usuari truca des d’un dels països dels quals en tingui un número, ho farà sempre a preu local.

Uns altres dels avantatges de Truphone és que, quan arribem a un dels països en els quals opera, podem trucar automàticament des del nostre telèfon, que el sistema seleccionarà el número dels què tinguem contractats que millor s’ajusti a les nostres necessitats. És a dir, que si vivim a la Gran Bretanya i tenim un número dels Estats Units a més del nostre número britànic, en arribar al país nord-americà automàticament les trucades es realitzaran des del nostre número local d’allà, amb la qual cosa estarem pagant només trucades locals. I tot, sense necessitat d’afegir un prefix o res semblant quan marquem.

El servei oferit per la companyia no només cobreix veu, si no també dades, cobrant aquestes a raó d’uns 15 centaus de dòlar el mega en els seus respectius països d’origen, una bona alternativa a contractar un abonament la nostra operadora per a poder-nos connectar en roaming des del país al qual anem.

Els plans de Truphone passen per expandir-se, al llarg d’aquest any, als mercats espanyol i holandès, i futurament a més mercats, de manera que puguin oferir als usuaris números locals d’aquests països.

Experiència personal

Gràcies a la presència de Truphone en el recentment celebrat Mobile World Congress, he tingut l’oportunitat de provar una de les seves MicroSIM en un terminal lliure, concretament un Sony Xperia T. Per a poder utilitzar el número és necessari activar la SIM, cosa que es pot fer bé trucant a un número de telèfon, bé a través d’Internet.

Com el meu anglès parlat és prou bo per defensar-me parlant en persona, però em costa una mica més la Comprensió oral de les converses telefòniques (un problema molt comú entre els parlants esporàdics d’un idioma diferent del matern/patern), vaig decidir optar per l’activació online.

En principi, i si no hi ha cap problema, l’activació ha de ser completa en qüestió d’unes hores, però al matí següent encara no la tenia completada. Per cert, que en el moment d’introduir les dades, hem de donar el número d’una tarja de crèdit per a les recàrregues, i vigilar que no estigui activada l’opció d’autorecàrrega quan s’arriba a un límit de diners en el nostre compte. De moment, l’opció de pagament per Paypal no apareix enlloc.

Davant la dificultat, vaig decidir passar-me per l’estand de Truphone en el congrés, en el qual -i després d’una gestió telefònica- un dels seus amables representants em va solucionar el problema que, segons sembla, era la tarja de crèdit (no és que no tingués saldo, segurament era degut al fet que no és britànica).

Després de l’activació, he pogut provar a realitzar una trucada i rebre’n una altra aprofitant el roaming (xarxa Vodafone), cosa que ha passat correctament. Així que ja tinc un número de mòbil anglès!

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: