TweetDeck permet ‘timelines’ personalitzats empotrables

Compartir

Twitter llança indirectament a través del client de la seva propietat, la possibilitat d’encastar a qualsevol lloc web un timeline personalitzable, en el que sembla una operació per fer-li la competència a Storify i serveis semblants.

Molts internautes segueixen el desenvolupament d’esdeveniments a través de Twitter perquè altres els retransmeten a través d’aquest mitjà, inclosos periodistes, mitjans de comunicació i empreses. Però la retransmissió per Twitter presenta alguns inconvenients.

En primer lloc, ens trobem amb la conversa global, que difumina o fa difícil de seguir la conversa concreta d’un tema, cosa que es veu facilitat per l’ús dels hashtags o, simplement, seguint un sol compte de Twitter o uns pocs.

Però el que és més preocupant per a Twitter és que molts mitjans de comunicació no veuen amb bons ulls el seguiment d’esdeveniments a través dels seus comptes del servei de microblogging perquè allunya els seguidors de les seves pàgines i, al capdavall, els mitjans de comunicació i molts blogs viuen en bona mesura de la publicitat que es mostra en aquestes.

Aquest factor ha portat al naixement d’altres serveis que poden arribar a competir amb Twitter com, per exemple, Storify, que permet encastar una mena de microbloc a qualsevol lloc web. D’aquesta manera, l’internauta va al lloc web de qui retransmet l’esdeveniment (amb la qual cosa, aquest guanya una visita més) i és possible que també es fidelitzi com a lector d’aquest.

Per fer front a aquest tipus de competència i oferir un servei més als seus usuaris, Twitter ha llançat els timelines personalitzables i empotrables en qualsevol pàgina web a través de TweetDeck .

Aquests consisteixen en crear una nova columna de timeline a TweetDeck, i arrossegar sobre ella els tweets que vulguem incloure des d’altres timelines. El nou timeline personalitzat tindrà una URL per accedir-hi de manera independent, o bé un codi font “empotrable” a la pàgina web que vulguem.

Cal indicar que aquesta funcionalitat només es troba disponible des TweetDeck, el client web de Twitter que ens permet gestionar múltiples comptes. Inicialment creat per una empresa diferent de Twitter, fou adquirit per aquesta darrera en el 2011, i actualment TweetDeck és només accessible via web ja que Twitter en va liquidar les seves apps mòbils.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: