Twitter aplica eines de filtrat per a usuaris verificats

Compartir

Els usuaris del servei de microblogging amb gran nombre de seguidors i, conseqüentment, ficats en converses multitudinàries, podran filtrar les mencions i referències per accedir al contingut més important.

Una dificultat comuna de les converses que es produeixen al Twitter és seguir-les, i encara més quant més gran és l’afluència de persones que opinen sobre un tema (a través, per exemple, d’un hashtag) o quant sigui més gran el nombre de seguidors (followers).

Les persones amb un vast nombre de seguidors com, per exemple, personatges famosos, poden arribar a patir veritables maldecaps degut a l’alt nombre de mencions i referències, arribant a perdre valuosa informació i contacte amb aquells qui veritablement els interessen. Aquesta situació pot arribar a fer que es plantegin l’estar a Twitter, però són perfils que aquesta xarxa social no es pot permetre el luxe de perdre, ja que constitueixen un potent pol atractor d’usuaris cap al servei de microblogging.

Precisament per tal de facilitar a aquest tipus de perfils el separar el gra de la palla filtrant la informació important (els tweets i altres perfils rellevants) de la que no ho és, Twitter ha anunciat el futur desplegament d’una ferramenta de filtrat de mencions per als usuaris verificats.

Aquests perfils són aquells dels quals la mateixa Twitter n’ha verificat la seva identitat i pot assegurar que corresponen a les organitzacions i particulars que diuen representar. Els perfils que Twitter verifica són els més buscats en determinades àrees, per això moltes vegades coincideixen amb persones famoses del món de l’esport, l’espectacle o la política. Aquests perfils es poden distingir per una mena de segell de color blau que acompanya al seu avatar.

El filtrat tindrà tres capes, essent la més bàsica la que permet veure totes les mencions sense cap tipus de filtrat. Tot seguit tindrem les mencions ‘filtrades’ (filtered), que mostrarà les mencions més importants seleccionades segons un algoritme propi de Twitter. I, finalment, els usuaris per als quals es desplegui aquesta facilitat podran filtrar els tweets procedents només d’altres comptes verificats.

Twitter no ha donat dates de desplegament ni indicis de si aquesta facilitat també serà estesa a qualsevol perfil d’usuari (quelcom que tampoc té gaire sentit), però sí que ha apuntat que podria formar part del seu client mòbil en el futur.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: