Twitter apostarà per la tecnologia push a l’iPhone

Compartir

TwitterRotatiu online informa que la versió beta del nou client oficial del popular servei de microblogging per a la plataforma d’Apple està preparada per rebre avisos mitjançant tecnologia push, inclosa per a aplicacions de terceres parts en el nou iOS 4.1, malgrat que no es troba activa de moment.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons informa el rotatiu en línia TechCrunch basant-se en informes procedents de la mateixa Twitter, la propera versió del client oficial d’aquest servei de microblogging per a iPhone/iPad/iPod Touch traurà partit d’una de les novetats d’iOS 4.1: les notificacions push.

La tecnologia push significa que la informació d’un determinat servei arriba a nosaltres en temps real sense que l’hàgim d’anar a buscar explícitament. Per exemple, el famós correu en temps real de les BlackBerry és el paradigma de les tecnologies push que a posteriori han anat copiant tots els fabricants i operadores.

Sempre s’ha dit que Twitter era un servei en temps real, però quedava l’escull d’haver de refrescar la pàgina en el navegador o el client del nostre smartphone per tal de poder llegir les novetats. Amb les notificacions, en canvi, s’obre tot un ventall de possibilitats que passa fins i tot per substituir parcial o totalment els SMS, ja que en una àrea amb cobertura de connexió a Internet, els missatges enviats a un compte de Twitter arribaran als usuaris de destinació tal i com ho fan els SMS.

Segons continua TechCrunch, l’opció per rebre notificacions push no està encara activa en el client de Twitter per a iPhone, malgrat que la possibilitat existeix, es troba a la configuració. Aquest nou client serà un binari universal que no només es podrà executar a iPhone/iPod Touch, sinó que també podrà ser emprat a l’iPad.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina