Twitter fortifica l’accés als seus comptes

Compartir

Nova opció de seguretat permet dotar al nostre compte d’una segona verificació d’identitat, fent-lo encara més segur.

Fins ara, per accedir al nostre compte de Twitter, disposàvem només de l’habitual mètode de nom d’usuari més contrasenya, prou segur… sempre que ningú pogués interceptar la nostra clau de pas i fer-se amb el nostre compte, robar-nos-el.

Degut a l’increment de pràctiques com el phishing (consistent en l’enviament de correus electrònics que simulen procedir d’una empresa determinada per portar l’internauta a introduir les seves credencials d’accés en un lloc fals), Twitter ha posat en marxa un mecanisme extra de seguretat consistent en l’enviament d’una segona contrasenya a través de missatges SMS. Aquesta contrasenya consisteix en un codi numèric de sis dígits que podem configurar en les opcions de seguretat de Twitter.

La nova opció ve desactivada per defecte i, per a activar-la, cal entrar en el nostre compte de Twitter, anar a configuració i, des de la pantalla principal d’aquesta (sense entrar a contrasenya o qualsevol altra secció) baixar fins al final per trobar l’opció Account security (no estava traduïda en el moment d’escriure aquestes ratlles).

Un cop marcada, aquesta ens sol·licitarà que donem al sistema un número de telèfon mòbil, al qual se’ns enviarà la segona contrasenya de sis dígits. Compte amb els costos econòmics afegits, ja que segons el post del blog de Twitter en el qual s’ha donat a conèixer la novetat, s’hi afirma que l’enviament de la password secundària es realitzarà cada cop que intentem accedir al nostre compte de Twitter, una cosa per la que la nostra operadora de telefonia podria cobrar-nos un cost extra, encara que cada cop són més freqüents les tarifes que ofereixen missatges SMS il·limitats gratuïtament.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: