Twitter i altres xarxes socials seran d’accés gratuït en el mòbil a mitjà termini

Compartir

Telefonia mòbilLes operadores necessiten oferir serveis addicionals als de simplement proporcionar el canal de comunicació i el terminal als seus clients, Internet els dóna aquest plus que necessiten i les xarxes socials es troben a la cresta de l’onada.

Redacció – Vodafone ja l’ofereix des de fa algun temps, i ara s’afegeix al carro O2 (filial de l’espanyola Telefónica al Regne Unit), proporcionant als seus usuaris les actualitzacions de Twitter gratuïtament. Compte, no aquelles que realitzen els propis usuaris, sinó les que faci la comunitat en els seus respectius comptes. Per enviar missatges a Twitter via SMS, aquests seran cobrats com un altre missatge de text a mòbil més.

Aquesta iniciativa, de moment circumscrita a la Gran Bretanya, s’estendrà amb el temps a la resta del món segons evolucioni l’ús de les xarxes socials i les comunicacions mòbils. Les operadores fa temps que ja s’han adonat que el seu negoci s’haurà d’enfocar més a oferir serveis de valor afegit que a la simple venda del terminal i la connexió a Internet necessària per accedir a serveis online, dues coses que amb el temps es convertiran en “comodities” tal i com li ha passat al maquinari informàtic (el preu del qual ha caigut en picat al llarg de la darrera dècada, en especial pel que fa als portàtils).

Twitter o Facebook són només dos dels noms més en voga actualment, però el futur pot tenir múltiples denominacions, incloent-hi les xarxes socials que han llançat o es preparen per fer-ho les mateixes operadores.

Potenciar l’ús d’Internet en mobilitat com a servei de valor afegit també és l’objectiu de les operadores, que malgrat puguin perdre una certa quantitat de diners amb els missatges enviats als seus telèfons, ho recuperen ràpidament i ja hi guanyen amb una connexió a la Xarxa de xarxes de pagament mensual, i alguns SMS’s enviats per l’usuari. És en aquest context en el què hi veiem l’oferiment d’aquestes operadores, que no deixa de ser semi gratuït (recordem que les actualitzacions realitzades per altres es reben gratuïtament, però les pròpies es paguen) per a “provocar” que l’usuari consumeixi una mica més de saldo.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)