Twitter llança el seu propi escurçador d’enllaços

Compartir

TwitterLa mesura es pren pel bé de la seguretat de la comunitat d’usuaris del servei de microblogging, ja que s’ha detectat una gran proliferació de malware i spam en els enllaços abreujats. Tot i això, Twitter també pot estar aprofitant l’avinentesa per posicionar un nou producte amb avantatge.

Redacció – No fa gaires dies, informàvem sobre el perill que poden constituir els serveis escurçadors d’enllaços, ja que al darrere d’una d’aquestes URLs abreujades s’hi pot trobar una pàgina web amb malware esperant infectar l’ordinador de l’usuari. És per això que Twitter ha presentat el seu propi servei escurçador d’enllaços.

Pel que s’ha indicat en el post del bloc oficial de Twitter en el qual s’hi detalla el nou servei, aquest treballa en “background”, a dir, els usuaris no necessiten “cridar-lo” explícitament, sinó que de manera automàtica, i quan entren una adreça web en els seus comunicats, aquesta serà abreujada automàticament a una adreça que comenci per twt.tl .

Per tal de garantir la seguretat dels altres usuaris, el nou sistema escurçador d’enllaços disposa de mesures de seguretat per comprovar que el contingut que es troba darrere l’enllaç indicat a Twitter és legítim i no es tracta de cap truc d’enginyeria social o semblant.

Malgrat tot, Twitter pot estar emprant el seu pes específic en el mercat per a posicionar amb avantatge una eina que, si bé avui s’utilitza només de forma interna, demà pot ser oberta als altres usuaris un cop s’hagen acostumat a ella els “twiters”. Així, Twitter entraria en competència directa amb altres serveis com Bit.ly o TinyURL.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)