Twitter ‘mata’ a TweetDeck

Compartir

La subsidiària de Twitter relata, en un post del seu blog oficial, per què deixarà de desenvolupar les seves aplicacions ‘stand-alone’ per a les diferents plataformes de programari i es centrarà en el desenvolupament web.

Adquirir una empresa per acabar ‘matant’ el que aquesta produeix i reutilitzar part de la seva tecnologia en desenvolupaments propis, deixant a la comunitat de seguidors de l’anterior en fora de joc i havent-se de buscar un producte semblant que cobreixi les seves necessitats i substitueixi el difunt, és quelcom que ja hem vist massa cops en la indústria tecnològica. Ara mateix em ve al cap el cas de Sun Microsystems després de la seva adquisició per Oracle, i el que va fer amb OpenOffice, derivant finalment en el naixement de LibreOffice i l’adquisició del que quedava de la suite ofimàtica per part de la Fundació Apache.

Ara, el mateix es repeteix amb TweetDeck segons ha anunciat la subsidiària de Twitter en el seu blog oficial. Des de l’empresa informen que en un parell de mesos les seves apps per a ordinadors de sobretaula (basades en Adobe AIR) i per a plataformes mòbils (iOS i Android) deixaran d’estar disponibles en les respectives botigues d’aplicacions, i que poc més tard deixaran de funcionar en aquells dispositius en els quals estiguin instal·lades.

Això últim es deu al fet que des de Twitter es passarà de la versió 1.0 de la seva API (emprada per TweetDeck a més d’altres clients) a una versió superior, i en no actualitzar-se aquest client, s’ha preferit ‘tallar de soca-rel’.

A partir d’ara, TweetDeck es centrarà en el desenvolupament del seu client per a Chrome i Chrome OS, exclusivament via web. En el post del seu blog oficial on anuncien aquests canvis, des de TweetDeck afirmen que és la tendència que estan veient en els seus “power users” -expressió que podríem traduir com a “usuaris avançats”-, i cap a aquesta es volen dirigir.

En la versió web, l’única que sobreviurà a la porga, TweetDeck eliminarà el suport per a comptes de Facebook, centrant-se exclusivament en Twitter.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: