Twitter #Music: per primera vegada el microblog segmenta els seus tweets

Compartir

La nova app específica per al món musical podria ser una prova per explotar una nova via de monetització del servei.

App de Twitter #Music en un iPhone

App de Twitter #Music en un iPhone

Twitter ha revelat per fi la forma en la que entra en el món de la música, amb un servei i una app (de moment només disponible per a iOS) dedicats a seguir les tendències que es manifesten a la xarxa social de microblogging i a descobrir talents emergents.

Les aplicacions de reproducció de música que aprofiten l’API proporcionada per Twitter per anunciar quines cançons estan escoltant els usuaris, proporcionen informació sobre les tendències que es marquen en el món de la música, cosa que aprofita aquest nou servei de Twitter.

Per a descobrir nous grups i cançons, els usuaris només hauran de seguir els hashtags i fer clic sobre les imatges de perfil dels artistes en voga en cada moment, per descobrir a través d’això la seva discografia o quins grups prefereixen. Al cap i a la fi, es tracta de descobrir a aquells que seguixen les grans estrelles del firmament musical, per a què nous grups i artistes puguin fer-se un lloc en aquest espai.

És la primera vegada que Twitter llança una app que es centra només en un tema determinat i que, per tant, podem considerar que segmenta els tweets, deixant de banda una xarxa global de microblogging per centrar-se només en allò relacionat amb la música. A això li poden seguir altres versions com, per exemple, per al món de l’esport i, amb això, una nova forma de monetització.

Un exemple d’això últim podria ser una app per a una de les lligues professionals dels Estats Units, com la de bàsquet (NBA) o la de futbol americà (NFL), en la qual només es vegin els tweets marcats amb hashtags referits a aquestes competicions, i els perfils de les seves grans estrelles.

L’app Twitter #Music està disponible per a iOS i via web.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: