Twitter podria comptar amb un ‘mode DVR’

Compartir

Poder repassar els tweets que s’han produït durant un esdeveniment de manera fàcil, còmoda i a través d’una interfície amb gràfics, pot ser la propera frontera del popular servei de microblogging.

Dick Costolo, CEO de Twitter. Imatge de Joi Ito a Flickr sota llicència Creative Commons

Dick Costolo, CEO de Twitter. Imatge de Joi Ito a Flickr sota llicència Creative Commons

I ha estat el mateix Dick Costolo, fundador de Twitter, qui ha parlat sobre aquesta possibilitat en un debat moderat organitzat per Brookings, una institució nord-americana sense ànim de lucre. El CEO de Twitter es va referir a això arran de les preguntes sobre el seguiment d’esdeveniments que s’acostuma a realitzar a la xarxa de microblogging.

Cada cop és més habitual que els assistents a un esdeveniment tuitegin les frases dels ponents que consideren més interessants, descriguin les seves opinions breument a través de Twitter, o es facin ressò dels fets més importants. Però el que en principi vindria a ser un gran avantatge, la conversa global, es pot convertir en un soroll de fons que impedeix als internautes captar els tweets més importants i representatius que descriuen l’esdeveniment amb més i millor profusió de detalls.

És per això que, en el passat, Twitter ha intentat destacar els tweets més representatius dels esdeveniments, però amb això ha perdut la seva essència de “plaça pública del poble”, segons Costolo. Per això, la companyia que dirigeix està pensant en com implementar una nova opció, la qual ells han anomenat “mode DVR” en referència als gravadors digitals de vídeo domèstics.

Com aquests, el nou mode de Twitter permetrà als usuaris reproduir després d’un acte, els tweets que s’han produït sobre aquest. Costolo ha fet referència a una eina gràfica que permetria veure als usuaris els pics en el nombre de tweets produïts al llarg de l’esdeveniment, captant ràpidament quan s’ha produït alguna cosa important dins del discurs, xerrada o presentació.

Costolo no ha donat dates de posada en marxa, ni tan sols pistes de si aquesta és una solució que s’està testejant a nivell intern o per ara només és un concepte que ha de ser desenvolupat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: