Twitter prepara un rentat de cara a la seva web

Compartir

La nova interfície trenca amb la tradicional estètica clara i concisa de tweets ordenats de dalt a baix, apropant-se més a la que ofereix Google+.

Els canvis estètics i de funcionalitat en les xarxes socials no acostumen a ser radicals en la seva concepció i aplicació, tot i que sí acostumen a generar opinions radicals al seu voltant, especialment en contra seva per part d’usuaris reticents al canvi.

És un fenomen que s’ha pogut constatar molts cops a Facebook, quan els nois de Mark Zuckerberg han decidit canviar aspectes i funcionalitat de la manera de treballar dels comptes o de com es presenta el timeline davant dels usuaris. Sempre s’han trobat amb aguerrits grups d’oposició que, si bé no manifesten una opinió majoritària (el gruix dels usuaris de Facebook senzillament ha acceptat el canvi tal com raja, li agradi o no, passa a conformar una “majoria silenciosa”), si protesten activament contra la novetat. I, en casos concrets, han arribat a forçar la marxa enrere del gegant d’Internet.

Però no estem parlant de Facebook, sinó de Twitter, que fins ara ha anat introduint els canvis en petites dosis i molt a poc a poc, tot i que el proper podria ser un salt endavant molt trencador amb l’existent fins ara, ja que es tracta de remoure els fonaments de la icona per excel·lència de la xarxa de microblogging: el Timeline.

Des del principi i fins ara, el Timeline s’ha vingut representant com una successió de tweets l’un darrere l’altre en ordre cronològic invers, de manera que el més nou ha aparegut a la part superior. Però això podria variar lleugerament si Twitter duu a terme la remodelació del seu aspecte en què està treballant, i que mostra el Timeline en un estil semblant al de Google+, amb tweets i esdeveniments (com, per exemple, un follow a un altre usuari que s’hagi fet) dins de ‘caixes’, amb un estil ‘responsive’ que s’adapta a la mida de la pantalla, presentant més o menys caixes una al costat de l’altra.

L’ordre cronològic invers clar i concís existent fins ara es trenca, forçant a l’usuari a llegir el Twitter de dalt a baix i de costat a costat.

De moment, Twitter està provant la nova interfície en un grup reduït d’usuaris, però hem rebut informacions que, fugaçment, és possible que en usuaris normals es carregui el nou perfil en accedir a la seva adreça de Twitter via web.

En estar encara en fase de proves, és fins i tot possible que la companyia de l’ocell blau no acabi adoptant aquest disseny exactament, tot i que no hi ha dubtes que si està experimentant amb possibles canvis, tard o d’hora acabarà modificant una mica l’aspecte i/o funcionalitat del seu servei.

Des de Twitter, i almenys que sapiguem, no s’ha dit res al respecte. Igualment, al moment de tancar aquest article no disposem d’imatgs del nou aspecte que podría presentar la xarxa social.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: